SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Diskusjon om politiske temaer fra det Norske nyhetsbildet.

SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Vegard Martinsen 22 Feb 2012, 08:51

- Vi tømte kontoene og brant regnskapene
Bård Frantzen (33) er en av bakmennene i norges- historiens største medlemsjuks. Nå forteller han hvordan ledelsen i SOS Rasisme har forsøkt å skjule sporene.http://www.dagbladet.no/2012/02/22/nyhe ... /20260337/- Det har foregått mer juks i regi av SOS Rasisme enn det som har kommet fram til nå, sier Frantzen til Dagbladet.

Overfor Dagbladet står han nå fram og forteller åpent om kriminelle metoder i det lukkede miljøet som kaller seg selv «Europas største antirasistiske organisasjon».

Organisasjonen er under politietterforskning. Informasjonen i denne artikkelen har ikke vært ute i offentligheten tidligere og mye er ikke kjent for politiet.

- Økonomisk kriminalitet
33-årige Frantzen er både landsstyremedlem og mangeårig ansatt i SOS Rasisme. Han mener det er på høy tid offentligheten får vite hvor gjennomført og målrettet misbruket av offentlige midler har vært.

Han forteller om:
• Millioner i hemmelige pengestrømmer
• Kontoer som er blitt tømt
• Unndragelse av bevis
• Bevismateriale som ble brent

- Så lenge jeg har jobbet i SOS Rasisme har jeg vært vitne til organisert økonomisk kriminalitet med millioner av kroner i fortjeneste for organisasjonen og fortjeneste for enkeltmedlemmer. Det må det ryddes opp i. Jeg vet jeg risikerer en fengselsstraff, men velger likevel å fortelle. Kanskje andre nå tør det samme, sier Frantzen.

Dagbladet har i en rekke artikler avslørt medlemsjuks i millionklassen i SOS Rasisme. Aldri tidligere har noen av bakmennene stått fram og fortalt hva som har foregått. Ikke før nå.

Panikk i ledelsen
10. november 2011 ble SOS Rasisme dømt for medlemsjuks og misbruk av offentlig støtte. 9,7 millioner kroner må betales tilbake til støttegiveren LNU.

Under rettssakens andre uke, 2. november, dukket namsmannen opp i Haugaland tingrett og varslet SOS Rasisme om at han tok arrest i organisasjonens verdier for å sikre penger dersom de tapte.

- Det ble fullstendig panikk i ledelsen. Nestlederen i SOS Rasisme, Kenneth Fuglemsmo, var tilstede i rettssalen da namsmannen dukket opp. Han løp ned til kontoret vårt hundre meter ned i gata og ropte «de tar alt», mens han veivet med armene, sier Frantzen, som arbeidet på kontoret da.

Tømte kontoene
Lokallagene i SOS Rasisme hadde på det tidspunktet store beløp stående på en rekke ulike kontoer i flere banker. Flere lag, blant annet i Hordaland, hadde over 100 000 kroner på kontoer i desember.

- Ledelsen mente det var på tide å sikre alle midler vi kunne for framtida. Målet var å hindre staten og støttegivere fra å få tilbake pengene. Det betød at vi måtte tømme alle tilgjengelige bankkontoer i SOS Rasisme, sier Frantzen.

SOS Rasisme har rundt 200 lokallag og fylkeslag Norge rundt.

- Lokale aktivister man stolte på fikk beskjed at de skulle tømme bankkontoene og overlevere pengene til ledelsen i kontanter. I tillegg hadde vi som jobbet i ledelsen og på kontoret tilgang til mange av lokal- og fylkeslagenes kontoer. Vi satte i gang og hentet ut penger blant annet i Trøndelag og på Østlandet, sier Frantzen.

Forfalsket papirer
Ungdommene som hadde fått pengene tildelt til lokalt antirasistisk arbeid ble stort sett ikke kontaktet. Derimot er det forfalsket styrepapirer som godkjenner uttakene i en rekke lokallag, ifølge Frantzen.

- For at pengene ikke skulle kunne spores til et nytt sted tok vi alt ut i kontanter. Det skjedde enten via minibank eller ved oppmøte hos banken. Selv tømte jeg bankkontoene til Østfold fylkeslag for over 37 000 kroner, sier Frantzen. Jeg leverte pengene til hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen i kontanter. Totalt tok sentrale og lokale aktivister ut flere hundre tusen kroner i ukene som kom, sier Frantzen.

Dagbladet sitter med bankutskrifter som beviser hvordan kontoer både ble tømt og avsluttet.

Frantzen mener kontantene nå oppbevares på et hemmelig sted.

Dagbladet har sett en liste på 31 kontoer som alle er tømt i vinter, som blir bekreftet av banken selv. På flere av kontoene sto det over 20 000 kroner i desember. Nå er de tomme.

- I begynnelsen av desember fikk jeg beskjed om å fly til Oslo for å tømme kontoer tilhørende lokallag på Østlandet. Jeg gikk inn i Cultura Bank på Holbergs plass i Oslo og avsluttet dem. Tilbake i Haugesund på kvelden 7. desember overleverte jeg personlig 114 000 kroner i en konvolutt til SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen. Alt var i kontanter. Den samme operasjonen skjedde i flere fylker, sier Frantzen.

Brant bevis
I tillegg til å dra penger unna myndighetene, forteller Frantzen at SOS Rasisme har drevet ødeleggelse av bevis som er krevd fremlagt av Haugaland tingrett.
Ifølge Frantzen har SOS Rasismes ledelse i Haugesund det siste halvåret fryktet at det ville komme en politirazzia for å sikre bevis til etterforskningen. Noen razzia har så langt ikke funnet sted.

- Under rettssaken hvor vi ble dømt for medlemsjuks, ba dommeren om å få se medlemslistene for 2005. Jeg og flere i ledelsen brant og kastet dem, slik at Haugaland tingrett ikke fikk tak i dem, sier Frantzen.

- Hvorfor det?

- For å unngå å bli tatt for ennå mer juks.

- Hvor mye papir var det snakk om?

- Åtte søppelsekker, sier Frantzen.

- Det inkluderte også deler av regnskapene fra samme periode. Først makulerte vi papirer ved SOS Rasismes hovedkontor i Haugesund. Flere ansatte var med på jobben. Deretter fraktet vi en del hjem til meg for å brenne det opp i peisen. Men ovnen var liten og det tok for lang tid. Vi brant bare en sekk. Resten av søppelsekkene kastet vi søppelsekkene på Årabrot avfallsdeponi utenfor byen, utdyper han.

Ba om avhør
Frantzen har havnet på kant med resten av ledelsen i SOS Rasisme etter en intern strid i partiet Tjen Folket, der flesteparten av SOS Rasismes ledelse er aktiv.

26. januar tok Frantzen på eget initiativ kontakt med politiet med ønske om å bli avhørt, noe politiet bekrefter overfor Dagbladet.

En måned senere har ikke noe avhør funnet sted.

Fryktkultur
- Hvorfor har ikke du eller andre sagt fra tidligere?

- Det finnes en fryktkultur i SOS Rasisme. Ledelsen har informasjon om ulovligheter begått av mange mennesker. Derfor tør ikke folk å si noe. For noen har frykten ført til at de mistet det antirasistiske engasjementet. Andre trakk seg ut i det stille. Noen unge mennesker har dessverre fått psykiske problemer av presset og det ansvaret for ulovligheter de har tatt de siste årene, sier Frantzen.

Han mener det er ledelsen i organisasjonen som har ansvaret for jukset, selv om mange aktivister har «latt seg bruke».

- Svindelen vi har gjennomført ble styrt av en ledelse som ofte fikk andre til å gjøre skittjobbene for seg. Jeg var selv en av dem som bidro, sier Frantzen til Dagbladet.

Bekymret for ungdommer
Når han selv bryter ut, er han bekymret for venner og kjente som er igjen «på innsiden».

- Det er i SOS Rasisme en bruk og kast-holdning med andre menneskers liv, som jeg etter hvert opplevde som umoralsk. Ledelsen i SOS Rasisme har misbrukt unge menneskers engasjement og tillit, sier Frantzen til Dagbladet.

Daglig leder Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme fikk torsdag 16. februar oversendt påstander som fremkommer i denne artikkelen, med mulighet for å kommentere disse. Henvendelsen fra Dagbladet ble besvart skriftlig av SOS Rasisme samme dag, men uten å kommentere noen av påstandene utover at de var «en drittpakke».

Dagbladet har uten hell purret på svar. Dagbladet har kontaktet en rekke medlemmer SOS Rasismes landsstyre. Ingen ønsker å kommentere innholdet i denne saken. Flere har lagt på telefonen når de får vite hva henvendelsen har dreid seg om.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Vegard Martinsen 22 Feb 2012, 08:54

- Det er i SOS Rasisme en bruk og kast-holdning med andre menneskers liv, som jeg etter hvert [uthevet her] opplevde som umoralsHan syntes altrså at "en bruk og kast-holdning med andre menneskers liv" til å begynne med var OK.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg -Henrik- 22 Feb 2012, 10:59

Det virker ikke som om noen av kommunistene i organisasjonen har moralske skrupler. Varslingen hans ser ut til å være motivert av intern maktkamp, så heller ikke den er etisk fundert. Slik må det gå, og bra at de får negativ eksponering slik at unge ikke blir manipulert til å være verktøy for en slike mennesker.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Rårke 23 Feb 2012, 19:34

Er det slik at mennesker på venstresiden ikke ser selv at dette er umoralsk i det hele tatt? For meg er det så åpenbart at jeg nærmest nekter å tro at de ikke kan se det. Samme med Lysbakken-saken nå. At man bare tar andres penger og bruker det som man vil.
Rårke
 
Innlegg: 25
Registrert: 05 Okt 2011, 15:27

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Vegard Martinsen 23 Feb 2012, 20:23

Rårke skrev:Er det slik at mennesker på venstresiden ikke ser selv at dette er umoralsk i det hele tatt? For meg er det så åpenbart at jeg nærmest nekter å tro at de ikke kan se det. Samme med Lysbakken-saken nå. At man bare tar andres penger og bruker det som man vil.De rettferdiggjør slikt med at de skal bruke pengene for å hjelpe folk mot undertrykkingen i kapitalismen, og da er alt tillatt.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg -Henrik- 24 Feb 2012, 00:35

Rårke skrev:Samme med Lysbakken-saken nå.

Hvilken sak er det snakk om her?
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg carl 24 Feb 2012, 01:58

-Henrik- skrev:
Rårke skrev:Samme med Lysbakken-saken nå.

Hvilken sak er det snakk om her?

http://www.dagbladet.no/2012/02/22/nyhe ... /20350550/
carl
 
Innlegg: 109
Registrert: 02 Des 2010, 16:02

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Vegard Martinsen 24 Feb 2012, 09:19

Har Lysbakken løyet om dette?

http://www.dagbladet.no/2012/02/24/nyhe ... /20385970/


Hevdet han la fram alle dokumenter om selvforsvarspengene
Dagbladet kan avsløre at det ikke stemmer.


(Dagbladet): Et av de mest siterte dokumentene i selvforsvarssaken er en epost sendt statssekretær Henriette Westhrin fra daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen 15. april 2010.

I et intervju med Dagbladet i onsdag, hevdet Lysbakken at han hadde lagt fram alle dokumenter i saken, og nektet for at eposten som hans statssekretær mottok ble besvart.

I dag kan Dagbladet avsløre at statssekretær Henriette Westhrin svarte på eposten allerede samme dag. En kopi av korrespondansen ble samtidig sendt til Lysbakkens politiske rådgiver Line Gaare Paulsen.

Ba om penger
I eposten fra SU-lederen ber hun statssekretæren tenke kreativt og komme med forslag om hvordan SU kan få finansiert selvforsvarskurset sitt.

«Nå som SV har inntatt BLD lurer vi på om noen av dere som sitter der har mulighet for å gå nøye igjennom hvilke muligheter som kan finnes for å få finansiert et slikt prosjekt (...) Jeg håper du eller noen andre i BLD kan undersøke og tenke kreativt rundt dette, og komme tilbake med noen tips og en vurdering så snart dere får muligheten», skriver Tronsmoen i eposten.

Allerede samme dag, og stikk i strid med det barne- og likestillingsministeren har hevdet, ble eposten besvart av hans statssekretær.

«Hei Mali. Jeg skal sette i gang en jobb med å se på hvilke muligheter som finnes med en gang. Mvh. Henriette»

På pressekonferansen onsdag bedyret Lysbakken at han nå hadde lagt alle kortene på bordet. Det stemte altså ikke.

Ikke alle kort på bordet
For én måned siden avslørte Dagbladet at Audun Lysbakken (SV) ga 154 000 kroner i en lukket prosess til Jenteforsvaret, som da var en undergruppe av Sosialistisk Ungdom, statsrådens eget ungdomsparti.

I kjølvannet av Dagbladets avsløring har Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i to runder bedt Lysbakken redegjøre for tildelingen.

Lysbakken holdt tilbake informasjon om advarslene fra embetsverket, da han redegjorde for saken for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité 9. februar.

Forrige mandag avslørte også Dagbladet at en rekke eposter vedrørende saken var holdt hemmelig. Etter å ha rådført seg med statsminister Jens Stoltenberg, la barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) fram det han hevdet var alle dokumenter og all korrespondanse i den betente saken.

I et intervju med Dagbladet etter pressekonferansen, fastholdt Lysbakken at alt nå hadde kommet fram.

- Vet dere at dere har offentliggjort all korrespondanse i denne saken?

- Ja, svarte Lysbakken.

- Dere er sikre på det?

- Nå har jeg gått gjenom alt det vi har. Dette her er også interne eposter, ikke bare eposter sendt fra huset. Så nå har vi gravd i alt vi har av innbokser og utbokser, og tatt med alt.

LES MER OM DE HEMMELIGE EPOSTENE OG HELE INTERVJUET MED LYSBAKKEN I DAGENS PAPIRAVIS
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg -Henrik- 24 Feb 2012, 12:38

I skrivende stund er hele forsiden hos Dagbladet full av korrupsjonssaker; Lysebakken-saken og SOS Rasisme.

Om Lysebakken-saken

Som Dagbladet har avslørt i en rekke artikler, fikk Jenteforsvaret, på søknadstidspunktet en undergruppe av Sosialistisk Ungdom (SU), penger fra barne- og likestillingsdepartementet (BLD) stikk i strid med embedsverkets innstilling. I april 2010 fikk statssekretær Henriette Westhrin en e-post fra daværende leder Mari Steiro Tronsmoen i SU, der hun ba departementet «tenke kreativt» rundt hvordan det kunne skaffes finansiering av feministisk selvforsvar. Lysbakken har overfor Dagbladet på gjentatte spørsmål kategorisk avvist at det ble gitt noe som helst svar på henvendelsen, verken skriftlig eller muntlig.

Kilde: http://www.dagbladet.no/2012/02/24/nyhe ... /20389530/


Litt spesielt at ledere i SU har direkte kontakt med folk høyt opp i departementet. Det er nok mange som ønsker støtte, men ikke er forunt samme goodwill og kontaktnett.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Lysbakken ga også støtte til SV-forfattere

Innlegg -Henrik- 25 Feb 2012, 15:39

Han har ikke ligget på latsiden, denne Lysebakken.

Lysbakken ga også støtte til SV-forfattere
Det er ikke kun støtten støtten som ble gitt til Jenteforsvaret som vekker reaksjoner. Nå kritiseres Lysbakken også for å ha gitt flere hundre tusen til SV-forfattere.

Kristelig Folkeparti er kritisk til at Audun Lysbakken har gitt pengestøtte til en bok om seksualundervisning skrevet av to SV-ere.

En måned etter at Lysbakken ble minister i 2009, ga Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet flere hundre tusen kroner i støtte til boken «Seksualitet i Skolen», skriver VG.

Den er skrevet av kjønnsforskerne Åse Røthing og Stine Helena Bang Svendsen, som begge er SV-medlemmer.

– Når en vet at de to er partifeller, så er det god grunn til å stille spørsmål ved pengestøtten, sier Øyvind Håbrekke, familiepolitisk talsmann i KrF.

Per-Kristian Foss (H), som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier bokpengene blir noe av det komiteen vil se nærmere på når den går gjennom Lysbakkens pengebevilgninger. Bakgrunnen for gjennomgangen er kontroversen rundt SV-statsrådens støtte til organisasjonen Jenteforsvaret.

«Seksualitet i skolen» er kritisk til den tradisjonelle seksualundervisningen i skolen, siden den i stor grad vektlegger forplantning, ifølge VG. Det kan oppleves som diskriminerende av homofile og lesbiske, mener forfatterne.

Håbrekke sier det han reagerer mest på er at boka forfekter synspunkter som ligger langt unna oppfatningene til folk flest. Bang Svendsen har liten sans for denne kritikken.

– Du kan jo prøve å finne den seksualitetsforskeren i Norge som KrF går god for, sier hun.

Støtten fra Lysbakkens departement ble brukt til å distribuere boken til alle landets barneskoler.

Kilde: http://www.hegnar.no/okonomi/article680242.ece
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg kjetilfp 05 Mar 2012, 12:05

Audun Lysbakken har kanskje utnyttet sin posisjon. Men i forhold til mange andre, er han en sann amatør innenfor dette gamet.

http://blogg.bt.no/preik/2012/03/03/grom-norge/#.T1SdgIcgffg
kjetilfp
 
Innlegg: 53
Registrert: 13 Sep 2011, 08:16

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Rårke 06 Mar 2012, 12:38

Jeg må si Dagbladet heller ikke har ligget på latsiden i det siste.
Rårke
 
Innlegg: 25
Registrert: 05 Okt 2011, 15:27

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg -Henrik- 29 Mar 2012, 09:13

VG skal granske statsrådenes pengebruk.

9281 utbetalinger. Totalt 467 milliarder kroner. De minste utbetalingene er på noen tusenlapper. De største på flere milliarder.

LES OGSÅ: Torry Pedersen: Sammen vet vi mer

Etter vinterens avsløringer knyttet til blant andre statsrådene Audun Lysbakken (SV), Tora Aasland (SV) og Jonas Gahr Støre (AP), har VG bedt om innsyn i flere tildelinger de ulike departementer har gitt de siste årene. Svarene vi så langt har fått, er systematisert og publiseres i dag på VG Nett.

Alle tildelinger skal gjennomgås. Og VG ber om din hjelp.

Vi trenger deg

- Antallet dokumenter er så stort, at vi ikke har mulighet til å gjøre denne jobben alene. Derfor ber vi deg om hjelp, skriver VGs ansvarlige redaktør Torry Pedersen i dagens avis.

Han mener dagens publisering er viktig av to årsaker:

- Det viser hvem som har fått hva av hvem. Åpenhet er et viktig demokratisk prinsipp. Vi gjør det enkelt for folk å få oversikt.

Samtidig håper han at oversikten hjelper VG til å lage ny journalistikk.

- Flere kan ha blitt forbigått, eller på annen måte kjenne til utbetalinger det vil være interessant for VGs journalister å se nærmere på. Vi håper derfor at våre lesere vil tipse oss slik at vi kan gå dypere inn på enkelte utbetalinger, forteller Pedersen.

Klikk deg inn

VG har bedt samtlige departementer om en oversikt over hvem som har mottatt penger i årene 2008-2011.

Svarene vi har fått, er systematisert og blir i dag lagt ut på VG Nett. Der kan våre lesere klikke seg inn på de ulike departementene og finne ut hvor mye som er betalt ut og til hvem.

For hver utbetaling er det en tipsfunksjon hvor man enkelt kan kontakte VGs journalister.

Tidligere i år fortalte Riksrevisor Jørgen Kosmo at 9 av 13 departement som ble sjekket i fjor, hadde brutt reglene for tilstrekkelig utlysning av tilskuddsmidler.

Kosmo fortalte videre at Riksrevisjonen hadde påpekt brudd på regelverket i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet i 2006, 08 og 10.

Han var derfor ikke overrasket da Lysbakken måtte gå av tidligere denne måneden.

- Audun Lysbakkens avgang var en sterk erkjennelse av at departementet hans ikke har gjort en god nok jobb, eller at han selv ikke har gjort jobben godt nok, uttalte Kosmo til E24.no

Delta

Hva kan så komme ut av det samarbeidet VG nå inviterer sine lesere til å være med på?

Medieforsker Espen Reiss Mathiesen ved journalistutdanningen i Stavanger mener potensialet ved å trekke leserne inn i prosjektet er enormt. Han viser til at leserne i sum sitter på mye mer kompetansen enn en enkelt avisredaksjon.

- Potensialet er uten grenser. En bringer inn masse folk med ulike perspektiver, får dem til å delta, noe som igjen gir en helt annen tilknytning og interesse for saken.

- Lignende prosjekter har også vist er at en kan gå fra enkeltstående historier til systemsvikt. Kommer det opp mange nok historier som viser at dem som kjenner noen i departementet får penger, så vil ikke myndighetene lenger kunne forsvare seg med at det kun er snakk om enkelttilfeller.

Gi innspill

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har startet sin egen gransking av statsrådenes tilskuddspraksis. Komiteens leder Anders Anundsen (Frp) gleder seg over å få VG-leserne med på laget.

- Jeg er spent på hva som kan komme ut av et slikt prosjekt.

Komitélederen lover at eventuelle saker som kommer på bordet, vil bli fulgt opp også i Stortinget.

- Vi er helt avhengige av å få innspill om hvor vi skal lete i de dokumentene som vi skal gjennomgå. Mengden er så stor, at vi ikke har mulighet til å gå like grundig gjennom alle sammen, sier Anundsen.

Guro Slettemark, generalsekretær i Transparency International Norge, er glad for at en nå går grundig gjennom departementets tilskuddspraksis.

- Vi har et godt lovverk som skal hindre lemfeldig fordeling av fellesskapets midler. Men når det slår sprekker fungerer ikke systemet. At flere instanser nå ser grundig på denne praksisen er utrolig viktig, sier Slettemark.


Dette kan jo bli spennede.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: SOS Rasisme med svindel i millionklassen

Innlegg Vegard Martinsen 14 Jun 2012, 14:48

Det ruller videre:

- Over 80 prosent av kurslistene fra SOS Rasisme var falske
.Tidligere ansatt og tillitsvalgt i organisasjonen forteller om det han mener er enda en millionsvindel.


http://www.dagbladet.no/2012/06/14/nyhe ... /22061543/


(Dagbladet): Tidligere ansatt og tillitsvalgt i SOS Rasisme, Bård Frantzen, mener jukset med innmelding av studieaktivitet til studieforbundet og staten var omfattende da han var aktiv i organisasjonen.

Frantzen forlot SOS Rasisme i vinter.

- Over 80 prosent av kursene som ble rapportert inn til studieforbundet fra SOS Rasisme de siste årene var falske, sier Frantzen til Dagbladet.

Som mangeårig ansatt i organisasjonen kjenner han godt til rutinene for å søke pengestøtte fra offentlige myndigheter. Frantzen har orientert politiet om virksomheten.

- Målet var å hente ut mest mulig penger fra offentlige støtteordninger, sier Frantzen ...
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07


Gå til Innenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron