Ny strategi for frihet!

Diskusjon om alt innen kunst og kultur, slik som litteratur, teater, film, musikk og dataspill.

Ny strategi for frihet!

Innlegg MadeA 21 Apr 2011, 13:33

Sean Gabb on Creating Libertarian Hegemony via Control of the Popular Arts

http://vimeo.com/14131027?ab

Objektivister eller heller Ayn Rand har skjønt viktigheten av å utkjempe en kulturell kamp mer enn noen annen forsvarer av kapitalismen. Men liberalister og til en stor grad objektivister har ikke tatt dette seriøst(bedømt utifra mengden skjønnlitteratur vs mengden faglitteratur) eller har ihvertfall produsert LAAAAAAAAANGT FLERE bøker om økonomi, politisk filosofi og generelt faglitteratur.
Dette er en type stoff flere her inne sikkert elsker og de er meget viktige, men kanskje det er altfor mye fokus på dette og ikke på populær skjønnlitteratur, tv-serier osv.
Det er det kulturelle pusterør for folk flest, folk flest kunne brydd seg mindre med å lese alle de filosofiske verker (dårlig og bra) som har blitt skrevet opp igjennom tidene.

I populær kultur teller det mer, langt mer, hva og hvem som fremheves og hva som ignoreres eller ikke fremheves. Hvis en tar et kritisk blikk på de fleste tv-serier flommer det over av eksempler på det implisitte politiske ståsted forfatteren har og hva som er rett/galt.

Har noen tenkt lignende tanker? Noen som kanskje har noen gode ideer ?
Sist endret av MadeA den 21 Apr 2011, 15:20, endret 1 gang
MadeA
 
Innlegg: 11
Registrert: 03 Aug 2010, 16:04

Re: Ny strategi for frihet!

Innlegg Vegard Martinsen 21 Apr 2011, 14:49

Ja, man bør absolutt ha masse kunst - litteratur, film, malerier, musikk, etc. - med et rasjonelt budskap. Dette vil kunne fremme frihetlige ideer med en stor kraft og tyngde. Men det å lage god kunst er svært vanskelig.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07


Gå til Kunst og kultur

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron