Tredje verdenskrig

Diskusjon om politiske temaer fra det internasjonale nyhetsbildet.

Tredje verdenskrig

Innlegg Anders Breidal 28 Nov 2011, 14:00

Først og fremst vil jeg bare si at dette er min første post på dette forumet, så jeg håper dere vil ønske meg velkommen ^^

Litt over til litt mer deprimerende nyheter:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2066488/Pakistan-gives-US-2-week-ultimatum-abandon-secret-airbase-closes-border.html
Bilde

Jeg har også hørt noen rykter som tilsier at Israel er virkelig på krigens fottrinn, og de bare venter på at Iran skal gjøre noe "aggressivt".
Når man også har i bakhodet den konstante økningen av arbeidsledighet, rase konfrontasjoner og den kommende valutakrisen, så kan jeg bare ikke slutte å tenke på at likhetstrekkene til starten på andreverdens krig. Vi kan se at EDL og andre ideologi hatende grupper er på fremmarsj, og referer spesielt til Russland:
http://www.youtube.com/watch?v=0676aNVQAmU

Det hjelper jo ikke så mye at Norge, spesielt, sitter bare på rumpa og ser på alt dette som det ikke skulle skje noe annet rundt om i verden.
http://www.facebook.com/ventetidpupp
Denne gruppen her har blant annet over 10.000 medlemmer,og de får tid i media til å fremme sin sak. Sist jeg kunne se så lever over 70% av verden under fattigdoms grensen, vi nærmer oss en miljøkatastrofe og som jeg også er redd for "tredje verdenskrig".

Jeg blir også veldig provosert når idiotiske Nordmenn sier " Vi har oljefondet så det går så bra så". Vel, mr naivitet :
Bilde
http://e24.no/makro-og-politikk/oljefondet-har-tapt-284-milliarder/20114757
http://www.nyhetspressen.com/liknande/164555/
http://areslettan.na24blogg.no/?p=2947
Og jeg begynner å lure på hvorfor dette ikke får mer tid i media. Jeg vil også påpeke at Vg og Dagbladet ikke skrev NOE om occupy wallsteet bevegelsen før 3 uker etter de hadde begynt å få fotfeste. Jeg fikk høre om den bevegelsen gjennom internett chater og venner. Syns det er helt utrolig at jeg får mer objektive nyheter gjennom fremmede fra internett en jeg gjør fra VG etc. Det er helt skammelig. Man skulle nesten tro at Verdens media hadde blitt inspirert av Tysk og Sovjetisk propaganda. Dette er helt skammelig.
Jeg trenger jo egentlig ikke å referere til "Svineinfluensa", der fikk vi se hvor objektive nyhetene egentlig er.
http://familienstoltenbergtjenerpolitiskokonomiskpavaksi.origo.no/
http://familienstoltenbergtjenerpolitiskokonomiskpavaksi.origo.no/-/bulletin/show/651209_bill-gates-og-jens-stoltenberg-har-diskutert-vaksine-busine
http://familienstoltenbergtjenerpolitiskokonomiskpavaksi.origo.no/-/forum/show/268767_aapent-forum

Men før jeg sporer helt av her.
Er jeg gal?
Er jeg paranoid?
Moren min og mine venner sier at jeg ikke trenger og bekymre meg for noe. De folkevalgte, Jens & co kommer til å ta vare på oss. Men jeg personlig syns at det blir som at en sau stoler på at slakteren ikke skal slakte oss sauer.

Nei uff.... Det er helt forferdelig å være ung i denne tiden :cry:
Anders Breidal
 
Innlegg: 2
Registrert: 28 Nov 2011, 13:34

Re: Tredje verdenskrig

Innlegg Tore Aabø 28 Nov 2011, 16:31

Hei og velkommen til forumet Anders :)

Anders Breidal skrev:Er jeg gal?
Er jeg paranoid?
Moren min og mine venner sier at jeg ikke trenger og bekymre meg for noe. De folkevalgte, Jens & co kommer til å ta vare på oss. Men jeg personlig syns at det blir som at en sau stoler på at slakteren ikke skal slakte oss sauer.

Nei uff.... Det er helt forferdelig å være ung i denne tiden :cry:


Ja, som du riktig har registrert så foregår det en del negative ting rundt i verden i dag. Dette er dessverre blant annet en konsekvens av vestens sviktende oppslutting om rasjonelle ideer. Men selv om vestens støtte til rasjonelle verdier er fallende så er vestens ideologi fortsatt overlegent den mest fornuftige. Dette gjør vesten til en overlegen motstander i en eventuell krig. Til sammenligning så er Islam en meget irrasjonell ideologi som medfører stagnasjon og selvdestruktiv adferd.

Det er derfor for tidelig å svartmale alt ennå. Det er forsatt mulig å leve et godt liv å realisere de verdiene vi ønsker i stor grad. Det er også mange positive krefter som kjemper for frihet og rasjonelle ideer. DLF er blant annet en slik organisasjon som arbeider for å endre ting til det bedre.

Sannsynligheten for en tredje verdenskrig mener jeg er veldig liten. Vi har noen bråkmakere her og der, men generelt sett så er verdens nasjoner mye mer samkjørte og avhengig av hverandre enn noen gang tidligere i historien. Samt at vestlige ideer om frihet har fått innpass mange steder. Den eneste reelle militære trusselen mot vesten i dag er Iran.

Men hvis du ønsker at ting skal bli bedre er du velkommen til å engasjere deg i kampen for frihet og rasjonelle ideer. Jeg vet ikke hvor du står ideologisk og hva du vet om ideene DLF's meninger bygger på, men jeg anbefaler at du leser vårt prinsippprogram og ser over anbefalt litteratur på forsiden.
Tore Aabø
 
Innlegg: 73
Registrert: 21 Jun 2005, 11:25

Re: Tredje verdenskrig

Innlegg Anders Breidal 28 Nov 2011, 22:57

Jeg glemte forresten denne her:
http://www.youtube.com/watch?v=dPjxeyG-Ztw

Men takk for svaret, når jeg får tid skal jeg absolutt lese det.
Anders Breidal
 
Innlegg: 2
Registrert: 28 Nov 2011, 13:34

Re: Tredje verdenskrig

Innlegg lba 29 Nov 2011, 01:16

Tore Aabø skrev:Den eneste reelle militære trusselen mot vesten i dag er Iran.


Iran er vel egentlig ikke noen reell trussel mot vesten i den forstand at de kunne utfordret oss militært? Jeg er med på at de kunne gjort stor skade, og at de bør forhindres i å utvikle atomvåpen, men det er jo ingen tvil om at Iran ville vært sjanseløse i en krig mot Israel og USA.
lba
 
Innlegg: 195
Registrert: 13 Jul 2009, 02:17

Re: Tredje verdenskrig

Innlegg Tore Aabø 29 Nov 2011, 05:35

lba skrev:Iran er vel egentlig ikke noen reell trussel mot vesten i den forstand at de kunne utfordret oss militært? Jeg er med på at de kunne gjort stor skade, og at de bør forhindres i å utvikle atomvåpen, men det er jo ingen tvil om at Iran ville vært sjanseløse i en krig mot Israel og USA.


Jeg er enig med det du sier. Men når jeg sier militær trussel så mener jeg at de utgjør en trussel mot innbyggerne i Israel, og at de er villige og i stand til å foresake mye død å ødeleggelse hvis de bestemmer seg for det. De har åpnelyset sagt at de vil utslette Israel fra kartet. Når ledelsen i et annet land kommer med en slik trussel så er det en krigserklæring.
Tore Aabø
 
Innlegg: 73
Registrert: 21 Jun 2005, 11:25


Gå til Utenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron