"Palestinian terrorists and ambulances"

Diskusjon om politiske temaer fra det internasjonale nyhetsbildet.

"Palestinian terrorists and ambulances"

Innlegg simon 27 Mai 2004, 15:29

Fra Israel Insider idag: Ikke noe nytt her, forsåvidt, men en nyttig påminnelse om hvorfor ambulanser må regnes som våpenbærere i Gaza.

"Israeli Police have uncovered a network that smuggled senior Palestinian Authority officials, including members of PA Chairman Yasser Arafat's elite Force 17 presidential guard, into Israel in fake ambulances."

[url]http://web.israelinsider.com/link.jsp?enDispWho=Article^l3682&enZone=Security[/url]
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo

Innlegg Krush 04 Jun 2004, 05:54

forresten, sånn utfra et ideologisk ståsted...palestinerne bodde i Israel før jødene kom dit, sant? Har ikke de gjort arbeid på landet og således har krav på det da? :shock:
Krush
 
Innlegg: 41
Registrert: 01 Jun 2004, 11:14

Innlegg Vegard Martinsen 04 Jun 2004, 07:52

forresten, sånn utfra et ideologisk ståsted...palestinerne bodde i Israel før jødene kom dit, sant? Har ikke de gjort arbeid på landet og således har krav på det da?


Det er <b>individer</b> som har rettigheter, ikke folkegrupper.

Det som burde ha skjedd var at når Israel ble etbalert, så skulle de ha respektert rettighetene til de arabere/palestinere som hadde opparbeidet eiendomsrett i området. Men disse var det meget få av, det var ikke mange arabere i området når jødene begynte å flytte inn i dette området på slutten av 1800-tallet.

Det er svært mye å si om dette, men dette er ikke stedet*. La meg kort si at alternativene idag er enten et Isreal som er av noenlunde vestlig modell, eller et arabisk styre etter islamsk** eller fascistisk*** eller kommunistisk**** modell. Det burde være lett å velge mellom disse alternativene.*Se den glimrende "Det moderne Israels historie" av Tomm Arntsen, og min "Konflikten i Midt-Østen: årsak og løsning". Disse artiklene vil snart være meget lett tilgjengelige.
**Iran og Saudi-Arabia er islamistiske
***Baath-partiet som styrer i Syria (og som Saddam Hussein tilhørte) er fascistisk
****Arafat er gammel KGB-agent
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Innlegg William Spencer Smith 04 Jun 2004, 11:53

Krush skrev:forresten, sånn utfra et ideologisk ståsted...palestinerne bodde i Israel før jødene kom dit, sant? Har ikke de gjort arbeid på landet og således har krav på det da? :shock:


Da den jødiske innvandringen startet for fullt i 1880 var det uttørkede og malariaherjede Palestina-området svært lite atraktivt for de fleste folkeslag(les feks Mark Twains reiseskildring fra 1800-tallet). Jødene hadde sin full rett til å innvandre på denne tiden, noe de gjorde i stor del grunnet førfølgelser i Europa og en del muslimske land i midtøsten.

Pionerjødene som kom til landet tok med seg vestlig kultur og maktet derfor å omforme ørken og malariaherjede sumper om til grøderik jord. "Ørkenen skal blomstre" ble det populære slagordet. Jorden kjøpte de forresten som regel svært overprist av arabiske landherrrer. Det var jødene som restuerte landet ikke araberne, og etter dette kom det en stor innvandringsbølge av arabere som selvsagt ville dra nytte av jødenes teknologi. Sameksistensen fungerte sånn noenlunde i et par år, før arabiske nasjonalister og muslimer bestemte seg for å bedrive slike handlinger som deres pedofile profet bedrev.
"I do not fear an army of lions, if they are led by a lamb. I do fear an army of sheep, if they are led by a lion." -Alexander the Great
William Spencer Smith
 
Innlegg: 29
Registrert: 12 Sep 2003, 14:10

Innlegg Krush 04 Jun 2004, 13:04

Joda Vegard Martinsen, men selvom vi begge liker vestlig kultur, og ser at den har lykkes i større grad enn arabisk kultur, når det gjelder teknologiske fremskritt og frihet osv. så kan jeg ikke støtte overgrep mot eiendomsretten. Ja, selvfølgelig, det er personer som har rettigheter, ikke stater, men om f.eks. du var palestiner da (noe man basicly ikke kan noe for, moren og faren din er palestiner, og som kjent velger man ikke mor og far), og så blir din eiendom beslaglagt av Israelske myndigheter for jødisk utbygging. Er det 'fair'?
Krush
 
Innlegg: 41
Registrert: 01 Jun 2004, 11:14

Innlegg Vegard Martinsen 04 Jun 2004, 13:16

Krudh:
Er det 'fair'?


Nei, det er absolutt ikke fair.

Men arabere i Israel har større grad av rettigheter enn arabere flest i arabiske land.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7867
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Innlegg William Spencer Smith 04 Jun 2004, 13:37

Krush skrev:Joda Vegard Martinsen, men selvom vi begge liker vestlig kultur, og ser at den har lykkes i større grad enn arabisk kultur, når det gjelder teknologiske fremskritt og frihet osv. så kan jeg ikke støtte overgrep mot eiendomsretten. Ja, selvfølgelig, det er personer som har rettigheter, ikke stater, men om f.eks. du var palestiner da (noe man basicly ikke kan noe for, moren og faren din er palestiner, og som kjent velger man ikke mor og far), og så blir din eiendom beslaglagt av Israelske myndigheter for jødisk utbygging. Er det 'fair'?


Alle med en viss kunnskap om midtøstenkonflikten, som ikke er fullstendig rødmalt, vil skjønne hvorfor Israel handler på den måten de gjør. Du sier palestinere ikke kan noe for at de er palestinere, greit nok det, men det er ingen unnskyldning for å oppføre seg på den måten de gjør. Huser man terrorister, og ikke tar ansvar når man tross alt har fått selvstyre gjennom Oslo-avtalen, er det PAs plikt å få orden i rekkene. Dette klarer de absolutt ikke, tvert om oppfordrer selvstyremyndigheten til vold mot Israel. Når israleske sivile blir utsatt for selvmordsangrep, har staten Israel full rett til å gå til aksjon.

Når man ser på vestlig kultur VS arabisk, ser man store forskjeller. Mens Israel er på topp innen teknologi, hopper palestinere rundt med jødiske innvoller til lyden av Allah Ahkbar.
"I do not fear an army of lions, if they are led by a lamb. I do fear an army of sheep, if they are led by a lion." -Alexander the Great
William Spencer Smith
 
Innlegg: 29
Registrert: 12 Sep 2003, 14:10

Innlegg Krush 04 Jun 2004, 14:00

at Israel er langt fremme teknologisk kan du neppe benytte som noe argument i seg selv. Og oppføre seg på måten 'de' gjør. Nå er det vel neppe slik at all palestinere er 'slemme'. Men man kan jo løse det moralsk sett ved å gi palestinske grupperinger/myndigheter, skylden for alt som skjer. Jeg mener bare at man bør fare forsiktig med sivilbefolkningen. Ikke kun for sivilbefolkningens egen del heller, men også for å oppnå legitimitet for hva man virkelig kjemper for. Jødene vil nok neppe kategorisk renske ut alt som er av palestinere for enhver pris, det de vil er jo kun å forsvare seg selv.
Krush
 
Innlegg: 41
Registrert: 01 Jun 2004, 11:14

Innlegg William Spencer Smith 04 Jun 2004, 14:13

Krush skrev:at Israel er langt fremme teknologisk kan du neppe benytte som noe argument i seg selv. Og oppføre seg på måten 'de' gjør. Nå er det vel neppe slik at all palestinere er 'slemme'.


Jeg viste simpelthen bare at det finnes en stor forskjell, da jeg så temaet ble debatert over.

Og selvsagt er ikke alle palestinere "slemme", akkurat som ikke alle tyskere var "slemme" under Hitler. Men som alltid når despoter styrer, vil fornuftige røster overdøves av personer som dyrker sinnsyke gruppemeninger.

Krush skrev:Men man kan jo løse det moralsk sett ved å gi palestinske grupperinger/myndigheter, skylden for alt som skjer. Jeg mener bare at man bør fare forsiktig med sivilbefolkningen. Ikke kun for sivilbefolkningens egen del heller, men også for å oppnå legitimitet for hva man virkelig kjemper for. Jødene vil nok neppe kategorisk renske ut alt som er av palestinere for enhver pris, det de vil er jo kun å forsvare seg selv.


Nå har det seg slik at Israel farer svært forsiktig frem med sivilbefolkningen. De har feks ofte satt egne styrkers liv i fare ved å sende inn forsoldater, der enhver annen krigsmakt ville brukt fly.

De palestinske myndighetene har et stort ansvar uansett hvor mye man vrir og vender på det. De har satt igang et propagandamaskineri uten like, stikk i strid med Oslo-avtalen.

I feks en spørreundersøkelse for hvilke type stat palestinerne ville ha, ble det ca uavgjort mellom to forslag. De som ønsket en Islamsk republikk og de som ønsket et demokrati.

Det skremmende med undersøkelsen var at de som ville ha en streng styrt Islamsk-stat slettes ikke var forgubbete gamlinger, nei snarere tvert i mot, det var de unge. De unge som har gått på skole, sett tv, lest aviser under de palestinske selvstyremyndighetene ledet av Yassir Arafat. Disse unge var også de som var mest begeistret for et Midtøsten uten Israel.

Den andre gruppen som hadde stemt for demokrati, var i hovedsak de eldre som hadde jobbet og vært i Israel før intifadene brøt ut, de som hadde sett et demokrati i praksis.
"I do not fear an army of lions, if they are led by a lamb. I do fear an army of sheep, if they are led by a lion." -Alexander the Great
William Spencer Smith
 
Innlegg: 29
Registrert: 12 Sep 2003, 14:10

Re: "Palestinian terrorists and ambulances"

Innlegg SiC 21 Mai 2012, 01:23

*Se den glimrende "Det moderne Israels historie" av Tomm Arntsen, og min "Konflikten i Midt-Østen: årsak og løsning". Disse artiklene vil snart være meget lett tilgjengelige.


Gammel tråd, men jeg skulle gjerne ha lest disse og jeg kan ikke finne dem noe sted, er de tilgjengelige? Hvis ikke hadde det vært flott om de ble det.
"He that will not reason is a bigot, He that cannot reason is a fool, He that dares not reason is a slave." - William Drummond
SiC
 
Innlegg: 19
Registrert: 18 Nov 2004, 19:10


Gå til Utenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester

cron