Homoloven i Russland

Diskusjon om politiske temaer fra det internasjonale nyhetsbildet.

Homoloven i Russland

Innlegg BHS 10 Feb 2014, 09:23

Det russiske parlamentet vedtok for en tid tilbake en lov som forbyr propaganda for homofili overfor barn. Det er altså ikke snakk om forbud mot homofil praksis. Siden barn er tilstede i de fleste sammenhenger, innebærer loven i praksis nesten et forbud mot å vise homo-kjærlighet offentlig.

Det har blitt et ramaskrik i den vestlige verden mot denne loven. Det har vært snakk om boikott mot OL i Sotsji, og en del vestlige ledere holder seg borte fra dette idrettsarrangementet i protest. Ikke minst de politisk korrekte venstreradikalere har vært meget sur på Russland for homoloven.

Men kanskje de politisk korrekte burde feie for egen dør først. I Norge er det forbud mot kjøp av sex. Kjøp/salg av sex er frivillig interaksjon mellom to mennesker, og det forteligger i seg selv ingen rettighetskrenkelse i dette. Dersom en prostituert blir direkte tvunget (trusler om fysisk vold) til salg av sex av bakmenn, foreligger selvsagt en rettighetskrenkelse, men ved kjøp av sex behøver det selvsagt ikke foreligge slik tvang.

Siden det i Norge foreligger forbud mot frivillige seksuelle forhold, mens homoloven i Russland “bare” innebærer forbud mot homofil “propaganda” rettet mot barn, innebærer den norske sexkjøpsloven en betydelig større rettighetskrenkelse enn den russiske homoloven. Kanskje Putin og Medvedev burde kjefte på Erna Solberg for dette rettighetsbruddet når de møtes i offisielle sammenhenger? Kanskje russere burde protestere utenfor den norske ambassaden i Moskva?

Homoloven ble nesten enstemmig vedtatt i det russiske parlamentet. Et meget stort flertall av det russiske folk støtter loven (88 % av befolkningen). Russiske myndigheter vedtar således bare en lov som det store flertallet ønsker.

I Sovjetperioden var vi sure på myndighetene hos våre østlige naboer fordi de ikke lyttet til folket. Nå freser Norge og Vesten fordi russiske myndigheter lytter meget nøye til folkets ønsker. Dette understreker også tvilsomheten av å basere legitimiteten av lover i folkeflertallet; i denne sammenhengen kan det også nevnes at over 90 % av den nigerianske befolkningen er tilhengere av en lov som direkte forbyr homofil praksis med streng straff.

Dette innlegget må selvsagt ikke tolkes som en støtte til det russiske homoloven, mens som et innlegg mot den norske sexkjøpsloven, og også en kritisk pekefinger mot den forestillingen at legitimiteten til en lov hviler på flertallets mening.
BHS
 
Innlegg: 582
Registrert: 09 Mar 2004, 07:59

Re: Homoloven i Russland

Innlegg Vegard Martinsen 10 Feb 2014, 14:15

Godt poeng!!
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: Homoloven i Russland

Innlegg streetsmart 11 Feb 2014, 18:44

Liker. Men jeg mener det er bra at det blir stilt kritiske spørsmål til både homohatet i den russiske kulturen og alle pengene som blir brukt på OL.
streetsmart
 
Innlegg: 167
Registrert: 20 Feb 2011, 20:52
Bosted: Trondheim

Re: Homoloven i Russland

Innlegg BHS 12 Feb 2014, 07:50

streetsmart skrev:Liker. Men jeg mener det er bra at det blir stilt kritiske spørsmål til både homohatet i den russiske kulturen og alle pengene som blir brukt på OL.

Jeg er helt enig i det.
BHS
 
Innlegg: 582
Registrert: 09 Mar 2004, 07:59


Gå til Utenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron