Ang. nyhetskommentaren om fru Clinton

Diskusjon om politiske temaer fra det internasjonale nyhetsbildet.

Ang. nyhetskommentaren om fru Clinton

Innlegg Evans 27 Jan 2016, 08:32

Ang. nyhetskommentaren om Hillary Clinton. Jeg er enig i det meste som sies der, men at Clinton og USA skapte det anarkiet vi nå ser tilta i Libya er jeg ikke enig i. Det blir til stadighet gjentatt at fjerningen av Gadaffi destabiliserte Libya, men Libya var allerede destabilisert. På venstresiden hevdes det sågar at Assad fortsatt er en stabiliserende faktor i Syria og påpeker på den påstått feilslåtte fjerningen av Libyas diktator som et mulig skrekkeksempel for Syria hvis Assad fjernes. Når vi ser på tallene for de to landene; antall drepte og flyktninger, så er det ikke tvil om at de viser at det som alltid var riktig å fjerne diktatoren. Nå er disse landene etisk ganske ulike, men det er all grunn til å tro at fjerningen av Gadaffi var bedre enn alternativet.
Evans
 
Innlegg: 142
Registrert: 05 Sep 2005, 10:19

Re: Ang. nyhetskommentaren om fru Clinton

Innlegg Vegard Martinsen 25 Feb 2016, 08:39

Det sies vel ikke i nyhetskommentaren, slik det påstås over, at Clinton skapte problemene i Libya, det som ble sagt var følgende:

Hun var i en periode utenriksminister under Obama, og blant hennes viktigste bragder er at hun var en av de ivrigste pådriverne for at NATO skulle hjelpe til [uthevet her] med å avsette Libyas diktator Gaddafi.


Det er vel en klar og tydelig forskjell på å skape og å hjelpe til.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07


Gå til Utenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron