Søkemotoroptimalisering av DLF-foraet

Her kan man spørre om hjelp, eller gi tilbakemelding om forumet.

Søkemotoroptimalisering av DLF-foraet

Innlegg -Henrik- 02 Mai 2009, 12:46

Hei,
Jeg har vært fristet til å si dette lenge. Foraet ikke er tilstrekkelig søkemotoroptimalisert. Ved å gjøre noen få enkle ting, så vil man potensielt kunne håve inn trafikk fra søkemotorene.

Det er vel det vi vil? Spre det glade budskap, mener jeg :)

Ta en titt på phpBB SEO.

Det finnes fire ufattelig nyttige plugins til phpBB3 forumet der. Jeg har implementert dem på et forum, og det er enkelt, men krever litt planlegging, spesielt siden dere har mye innhold her fra før av.

På siden finner du disse fire (og viktige) pluginsa
  1. URL-Rewriting
  2. RSS-strøm og Sitemaps
  3. Forbedring av title-taggen
  4. Zero duplicate

Ved å implementere disse, og slenge inn sitemap i google webmaster tools, så vil dere garantert merke en markant økning i trafikken til DLFs fora.

Den første vil lage mer brukervennlige URL-er. Feks kan diskusjoner under økonomiforumet, få linker som ser slik ut:

URL/okonomi/diskusjon-3278.html

RSS-strømmer vet kanskje de fleste hva er? Det dir mulighet for å abonnere på forumer og tråder, slik at man får beskjed i RSS-leseren når noe nytt har skjedd i foraet.

Title-taggen må være unik. Det er dette som blir overskriften på treffene i søkemotorene. l dag har DLF den samme tittelen på samtlige undersider. Det er brudd på regel nummer én, hva angår SEO.

Sitemaps (se http://www.sitemaps.org/ ) er en standard de store søkemotorene har gått sammen om å utvikle. Alle webredaktører og -administratorer må sørge for å ha en konto hos Google Webmaster Tools. Her får man muligheten til å legge inn et nettkart. Et såkalt sitemap. Dette sørger for at google (og andre søkemotorer) finner alle sidene på nettstedet og indekserer dem.

Zero duplicate, er som navnet tilsier, en plugin for å bekjempe duplikater av innhold. Duplisert innhold fremstår som "spammete", og følgelig herper det rankingen.


Ta dere tid til å se nærmere på dette, og spør meg gjerne hvis det er noe dere ikke skjønner, så skal jeg etter beste evne forsøke å hjelpe til. Dere sitter allerede på enormt mye bra innhold, innhold som mange må finne og lese :)
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Gå til Hjelp og tilbakemelding

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron