Bush energipolitisk ukorrekt

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Bush energipolitisk ukorrekt

Innlegg Per Anton Rønning 28 Apr 2005, 07:27

President Bush er bekymret for energisituasjonen i USA, og ønsker å gjøre seg mer uavhengig av import. Han har derfor holdt en tale der han går inn for videre utbygging av atomkraft. Teknologien er stadig forbedret, så atomkraft er sikrere og renere enn noensinne. Videre vil han ha fart i planene for oljeboring i Alaska, i det som i dag er naturreservat. Alt dette er som å banne i miljøbevegelsens kirke, og det er litt forunderlig at NRK Alltid Nyheter ikke interviuet leder i Natur og Ungdom for å få en anti-kommentar med en gang.
Reporterens kommentar til Bush' tale var at Bush overhodet ikke berørte muligheten for at amerkanerne skulle bruke mindre energi.
Nei, men hvorfor skulle han det?
Miljbevegelsen har åpenbart ikke den samme knugende kontroll over offentlig debatt, et tilsvarende tale av en politiker (i posisjon) i Norge ville utløst ramaskrik. (NRK hadde ikke noe innslag om amerikansk miljøbevegelse i denne sammenheng, et ramaskrik derfra ville nok fått plass i innslaget)
Energi er viktig for produksjon og og velstand, og materiell forbedring av menneskets liv. Den religiøse askese som ligger bak kravet om lavere energibruk er klassisk anti-liv tenkning. Bak dette ligger en moralisering mot materiell velstand som noe "syndig", noe man må gjøre bot for.
Og bot er å bruke mindre energi, samt avsverge energibruk.

Det er befriende å høre USA's president gå inn for økt energitilførsel
basert på de politisk mest ukorrekte løsninger som tenkes kan: Atomkraft og oljeboring i Alaska. Eia var vi der.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Re: Bush energipolitisk ukorrekt

Innlegg BHS 28 Apr 2005, 08:28

Bush er i en god del saker en fornuftig, og ikke minst modig mann. Jeg leste i Illusrert Vitenskap for noen uker siden at man om 20 år også kan få forurensingsfrie fusjonskraftverk (hvor H-atomer smelter sammen til He-atomer). Det blir spennende å se hva slags argumenter miljøbevegelsen klarer å framskaffe mot denne energiformen.
BHS
 
Innlegg: 582
Registrert: 09 Mar 2004, 07:59

Innlegg ChristianHovden 28 Apr 2005, 10:38

BHS:
Det blir spennende å se hva slags argumenter miljøbevegelsen klarer å framskaffe mot denne energiformen.


Fare for omfattende Mikke Mus Stemme Syndrom, ogsaa kjent som Heliumisme... :D
Mvh
Christian
ChristianHovden
 
Innlegg: 381
Registrert: 02 Apr 2004, 13:46
Bosted: Oslo

Innlegg jurist32 28 Apr 2005, 11:38

Merkelig at NRK ikke trekker frem faren som utgjør plottet i denne sesongen av den glimrende spenningsserien "24"...

Allikevel; å se på konkurrenten er kanskje det mest politisk ukorrekte av alt på Marienlyst..

Mvh,
Jurist32
jurist32
 
Innlegg: 111
Registrert: 12 Mar 2004, 00:26

Re: Bush energipolitisk ukorrekt

Innlegg Ultima_Thule 04 Apr 2017, 16:42

Per Anton Rønning skrev:Den religiøse askese som ligger bak kravet om lavere energibruk er klassisk anti-liv tenkning. Bak dette ligger en moralisering mot materiell velstand som noe "syndig", noe man må gjøre bot for.
Og bot er å bruke mindre energi, samt avsverge energibruk.

Askese, både religiøs og sekulær, er vel også "et utslag av/en implikasjon av altruisme" - slik stockholmsyndromet er?
askese

Askese, forsakelse av verdslige eller sanselige gleder ved avholdenhet fra mat, nytelsesmidler, søvn, seksuell aktivitet o.l.; har som formål å trene viljen eller tanken. Askese er gjerne knyttet til religionsutøvelse, og kan også inkludere selvpinsel, frivillig isolasjon, selvpålagt fattigdom eller taushet. Askesen skal styrke eller frigjøre det åndelige liv, og kan være et middel til å oppnå ekstase eller visjoner. Hos skriftløse folk kan askese være et viktig innslag i overgangsriter.

Blant verdensreligionene er askese spesielt utpreget i kristendommen og hinduismen, mens den i andre, f.eks. jødedommen, spiller liten eller ingen rolle. Både kristendommen og hinduismen kjenner livsformer preget både av fysisk askese og en «åndelig» askese som består i å forkaste verden som sådan, f.eks. innen de katolske ordener eller flere av bhakti-retningene i hinduismen.

En religion som er karakterisert ved at munkene og nonnene praktiserer streng askese, er jainismen, som under visse forutsetninger tillater den mest radikale av alle former for askese: selvmord gjennom faste.


Filosofi

Hos Platon har askese betydningen av å innøve forskjellige dyder, mens allerede den stoiske skolen forstår denne disiplineringen som avhold og forsakelse. Hos Kant består den «etiske askese» i en dydskultur der en oppfyller pliktene med et muntert sinn som adskiller seg fra munkens askese. For Schopenauer er askesen en avgjørende vei til å benekte viljen til liv, mens Nietzsche krever at det skapende mennesket må underlegge seg «viljens gymnastikk».

I religionssosiologien anvendte Max Weber begrepet om en «indre askese» (innerweltliche Askese) for å beskrive den protestantiske etikkens flid og sparsommelighet.
https://snl.no/askese
Ultima_Thule
 
Innlegg: 168
Registrert: 16 Jan 2010, 09:15


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron