Fransk argumentasjon mot EU-grunnloven

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Fransk argumentasjon mot EU-grunnloven

Innlegg Per Anton Rønning 26 Mai 2005, 07:02

Fransk venstreside er imot EU-grunnloven av grunner som er mer enn tvilsomme. De tar i bruk antikverte keynesianske arguementer, og kritiserer kravet til offentlig budsjettbalanse i Euro-sonen. Dette hindrer underskuddsbudsjettering for å skape ny vekst, hevdes det fra det hold.
Arbeidsledigheten i Franrike er 10 %, og den økonomiske veksten er heller skral, så det er forståelig at man er misfornøyd med dette. Men dessverre, løsningen ligger ikke i adgang til underskuddsbudsjetering. Løsningen ligger i å senke skattene dramatisk samt fjerne lover og regler som gjør det vanskelig å drive næringsvirksomhet, kort sagt: Starte den smertefulle prosessen med å separere stat og økonomi. Kutt ut alle de kontraproduktive standardiseringskravene som EU-kommisjonen produserer i hyllemetervis. Disse er basert på illusjonen om "fullkommen konkurranse", og et av kravene til fullkommen konkurranse er nettopp identiske, standard produkter. I stedet for: Innfør frihet. Men dessverre, dette vil aldri skje. Frankrike og EU vil fortstte sin seilas mot stagnasjon,
man skulle nesten tro de var inspirert av Robert Mugabe: Han går nå til angrep på svartebørshandel fordi det "ødelegger økonomien". Hvilken økonomi? Der er 80% arbeidsledighet, og mangel på alt. Svartebørshandel er siste mulighet for å tilføre befolkningen varer, og Zimbabwe representerer dermed skrekkesempelet på hva som til slutt skjer når ufriheten trekkes ut i sin ytterste konsekvens.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 7 gjester

cron