NAF vil flå rike bilister

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

NAF vil flå rike bilister

Innlegg Per Anton Rønning 31 Mai 2005, 20:01

NAF (dvs. bilorganisasjonen Norges Automobilforbund) vil iflg Dagsavisen i dag (31.5) "straffe de rike råkjørerne hardt".
NAF er av den oppfatning at bilister med høy inntekt i større grad gir blaffen i fartsgrensene enn de med mer "normal" lommebok.
De har funnet ut at 20% av bilistene med årsinntekt over 600.000 kroner
vanligvis kjører over 90 i 80-sonene. Blant Inntekter under 400.000 er det "kun" snakk om 14% over grensen.
Dette er resultat av en spørrundersøkelse i regi av Vegdirektoratet og Transportøkonomisk Institutt.
Egil Otter, NAF: "En del rikinger ignorerer totalt fartsgrensene, og en del mennesker får dekket bøtene via jobben " (?)
Nå vil NAF (sammen med Trafikkskaddes Landsforbund) gjøre bøtene progressive slik at det virkelig svir for "de rike".
Altså: den svimlende forskjellen på 6% overtredelser mellom de to nevnte inntektskategoriene skal nå danne grunnlag for en ny heksejakt på de antatt rike.
Begrepet "rik" anvendt på folk rundt 600.000 og over er absurd. "Rik" må resvereres for langt høyere inntekter enn dette. Rike hever knapt lønn i det hele tatt, de henter sin inntekt fra aksjeutbytter. De hever kanskje en nominell lønn, men deres hovedinntekt er fra utbytteutbetalinger.

AP's justispolitiske talsmmann Knut Storberget er naturligvis på pletten med en gang og mener forslaget "bør vurderes".

Det er forunderlig hvorfor NAF, som er en sivil interessorganisasjon for privatbilister, og som alltid har vært en tafatt og intetsigend representant for medlemmens interesser vis a vis myndighetene nå plutselig har kastet seg på "flå de rike" - bølgen. Kanskje har medlemmene skjønt at NAF ikke representerer dem på noen særlig synlig måte, slik at de har begynt å miste medlemmer?
Da kan det jo være en ide å ta i bruk misunnelse og jantelov og profilere organisasjonen som forvarer av "den lille mann". Men de nylige vedtatte bøtesatsene rammer "den lille mann hardt", og hva forslår NAF? De har bare pliktskyldigst avlevert en blek protest mot satsøkningen, og nå foreslår de ikke å sette ned satsene, nei, de foreslår å øke dem enda mer for det som tjener mer enn Egil Otter og hans kompanjonger liker.
Ikke rart at AP's Knut Storberget er i fyr og flamme.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron