Segway

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Segway

Innlegg simon 30 Jun 2005, 21:19

Jeg har kjørt Segway på tirsdag :D :P 8)

Det er noe av det artigste og mest fabelaktige jeg har kjørt (og jeg har kjørt mye artig).

Den er nesten ufattelig lett å bruke. Du starter opp og venter til gyroene har satt igang, og så er det bare å step up. Len deg forover og det går frem, mer forover betyr fortere. Bakover stopper og går bakover. Du kan stå helt stille uten anstrengelse, og rotere rundt din egen akse ved å vri på styret.

Helt gull. Naturligvis forbudt i Norge. Når vi har fått rent flertall, vil mange i Veidirektoratet se seg om etter nye karrieremuligheter.

http://www.segway.com/segway/model_i180.html
Bilde
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo

Innlegg Tor Fredrik 01 Jul 2005, 18:23

Hva lyder begrunnelsen for at doningen skal være forbudt, da ?
Tor Fredrik
 
Innlegg: 100
Registrert: 01 Jul 2005, 17:05
Bosted: Bergen

Innlegg Vegard Martinsen 01 Jul 2005, 18:47

Se vår nyhetskommentar for 9. juni:

Segway forbudt i Norge

Vi er ikke overrasket over at Segway ble forbudt i Norge. Segway er en liten elektrisk tohjulssykkel som kan beskrives som en ”stå-scooter”, og den består av en plate med et hjul på hver kortside og en styrestang i armhøyde foran. Brukeren står på platen og styrer farkosten ved å flytte kroppens tyngdepunkt. Det spesielle ved Segwayen er at den balanserer av seg selv – også når den står stille. Denne farkosten fikk stor oppmerksomhet da den ble lansert i USA, og var gjenstand for oppmerksomhet i en rekke TV-programmer, inkludert Letterman show og Frasier, som vises her i landet.

Men denne farkosten, som har en topphastighet på hele 20 km/t og er beregnet til bruk på fortau, er altså nå av Vegdirektoratet klassifisert som en moped, og da må den ha et sete og lykt foran for å bli godkjent, og siden den ikke har det blir den ikke å se her i landet, ikke en gang på privat eiendom.

Ja, er det noe å glede seg over i denne saken? Ja, vi setter stor pris på at disse forbudsglade byråkratene først har fått makt i de siste tiår. Hadde vi hatt dem tidligere i menneskehetens historie ville de antagelig ha forbudt flyet, bilen, lokomotivet, dampmaskinen og ilden. Og da hadde vi fortsatt levd i huler i steinalderen.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 7 gjester

cron