SV som regjeringsparti

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 13 Sep 2011, 09:01

http://www.dagbladet.no/2011/09/13/nyhe ... /18101459/


"Nå innrømmer hun at regjeringsdeltakelsen er problemet for SV."


Etter seks år ... Bedre sent enn aldri. Halvorsen er kunnskapsminister.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 02 Okt 2011, 13:36

http://www.dagbladet.no/2011/10/02/nyhe ... /18407569/

Mange SVere liker Chavez. Men SV i regjering støtter krigen mot Gadaffi, som Chavez stiller seg helt solidarisk med.

Ikke lett å være SVer.

Chávez kaller Kadhafi «bror» Ber til Gud for Kadhafis liv.

Venezuelas president Hugo Chávez ber for Libyas styrtede leder Muammar Kadhafi og sier han står solidarisk side om side med Syrias president Bashar al-Assad.

- Jeg ber til Gud for vår bror Kadhafis liv. Ingen vet hvor Kadahafi er, men jeg tror han har reist inn i ørkenen, sa Chávez til venezuelansk fjernsyn lørdag.

Chávez har forsvart Kadhafi helt siden opprøret mot ham startet i vinter. NATO er gått inn i konflikten kun for å sikre vestlig kontroll over Libyas olje, hevder han.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 09 Mar 2012, 08:11

Det er lenge siden vi postet noe i denne tråden; SVs krumspring har gjort dem fortjent til nyhetskommentarer på forsiden, bla her: http://stemdlf.no/node/5125 .

Men dette bildet er ubetalelig:

Bilde

Teksten under bildet:

Kristin Halvorsen ga 700.000 uten søknad
* Halvorsen trosset advarslene fra embetsverket
* Innrømmer at tildelingen er uheldig

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nors ... d=10070127
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Rårke 09 Mar 2012, 09:00

Nå skjønner jeg hvorfor hun ga så mye støtte til Lysbakken.
Rårke
 
Innlegg: 25
Registrert: 05 Okt 2011, 15:27

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg -Henrik- 09 Mar 2012, 11:35

Fra nyhetskommentaren:

DLF skrev:Lysbakken er nær dødelig skadeskutt, og at hvis SV velger han som ledere på kommende helgs landsmøte så kan alle SVs mange motstandere glede seg.


Hvordan er stemningen blant SV-velgerne? Partiet er lite i utgangspunktet, så stormen av misnøye kan jo tenkes å komme fra andre politiske tilslutninger?

I kommentarfeltene rundt forbi virker det generelt som at folk er lei av de rød-grønne. På e24 ser det tidevis ut som vi står ovenfor en ny høyrebølge i Norge, men det kan være brukermassen der som ikke er representativ for norsk velgermasse.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 09 Mar 2012, 12:10

http://www.vg.no/vgpluss/article/2koqmPnM

Født under en blodrød sky
Venstresiden i SV var så nærme. De skulle få inn en av sin egne. Men nå har høyresiden balletak på dem.


Kommentar Astrid Meland

Kristin Halvorsen hadde brutt de demokratiske prinsippene i partiet, mente Audun Lysbakken i 1999. Sammen med gammelsosialistene Berit Ås og Knut Kjeldstadli dannet han «nettverk mot høyredreining» som skulle kritisere, eller helst fjerne, ledelsen i SV.

Året etter ble han nestleder i Sosialistisk Ungdom, venstresiden av venstresiden tok makten i et grisete slag. Heikki Holmås snakket ikke med Lysbakken på mange år. De blodrøde laget et prinsipprogram for å avskaffe privat eiendomsrett og skape et sosialistisk samfunn. Kollektivisering av landbruket ble foreslått. Eiendommene til folk som Røkke, sa Lysbakken, skulle konfiskeres.

Røde kamerater
Den unge politikeren reiste til Oslo for å bli journalist i Klassekampen. Her ble Lysbakken kjent med mange kritikere av vampyrkapitalismen. Og som skikken var i avisen, brøt de alle regler for presseskikk. Kamerater intervjuet hverandre og sørget for god omtale av organisasjoner de selv var med i.

Lysbakken vinket snart farvel til sine revolusjonære venner. Høsten 2001 fikk SV 12,5 prosent oppslutning, det betød plass på Tinget. Men vennene forble Lysbakkens maktbase. Venstresideaktivist og Klassekampen-journalist Magnus Marsdal fortsatte å skrive fint om Lysbakken. I 2002 laget de pamfletten Manifest 02, Lysbakken skrev at revolusjon var veien. Senere ble dette til tenketanken Manifest, som Marsdal i dag er sentral i. Her lever den videre, illusjonen om at det finnes et stort radikalt venstreland. I bakgrunnen herjet sjuende far i huset, NTNU-amanuensis Trond Andresen, som Lysbakken skrev kronikk sammen med i 2002. Andresen forlot partiet Rødt i 2009. Han ble sterkt kritisert etter antisemittiske utspill.

Sammen så de revolusjonære tegn over alt, at 60 000 demonstrerte mot Irak-krigen i 2003, for eksempel, ble tatt til inntekt for et stort «vi». Lysbakken engasjerte seg i antiglobaliseringsbevegelsen Attac, som Marsdal var leder av. Her fortsatte Marsdal å skrive fint om Lysbakken. Marsdal forsvarte venstreopposisjonen i SV og støttet at de demonstrerte mot egen regjering.

Ung, fri og singel
Da Lysbakken i 2005 sa nei til å bli statsråd, var Marsdal sentral. Lysbakken deltok på Manifestmøte, og var enig i at han ville stå friere utenfor regjering. Planen var å få ham som nestleder i SV, en som kunne forhindre høyredreining og snakke om klassekamp. Og slik ble det. Samme år foreslo Lysbakken å stenge børsen. Han sa han var marxist og revolusjonær. Hadde han skjønt at «vi» ikke var så mange like vel, og at det var vanskelig å nå målet gjennom valg?

Men Lysbakken snudde. I 2009 ble han med i regjeringen. Kristin Halvorsen sto kilometer fra ham politisk, men hun skjønte det samme som Jens gjorde i 2005, da han tok sosialistene inn i regjeringen. For på innsiden kunne venstreopposisjonen kontrolleres. I perioden har SVs oppslutning gått fra 12 prosent til 3.

Han strøk til eksamen
Nå ligger det møysommelige byggverket til venstresidevennene til Lysbakken i grus.

De var så nær å få sin mann som leder i SV.

Sett fra utsiden er det nå nesten utenkelig at en som var for dårlig til å være statsråd skal bli leder i partiet.

Men vanlige fortolkningsrammer kan ikke brukes på SV. Kanskje vil de ha en leder som ikke kan vurdere habilitet, som ikke husker hvem han har kommunisert med og som velger dårlige rådgivere.

Kristin Halvorsen kalte dette for Auduns ledereksamen. Nå er de jo imot karakterer i SV, men vi kan slå fast at han strøk.

Kristin later som Audun er styrket av selvforsvarssaken, for ingen vil være bøddelen. Hun vet og at venstresiden må holdes blide. Alle alternativene kommer fra høyresiden i partiet.

Reformert marxist
Mens vi som ikke er en del av rørsla tenkte at han mente det sikkert ikke, har liberale i SV vært fortvilet. SV har alltid vært splittet parti, og marxistisk doktrine har fått gjennomslag i partiprogrammene. SUs prinsipprogram snakker fortsatt om revolusjonært arbeid. Morpartiets program gjør ikke, men tar opp folkestyre og sosialisme. Jeg mistenker dem ikke for å skjønne hva sosialisme konkret innebærer. Utopien er vanskelig å omsette i praksis, derfor har SV så ofte falt i den autoritære fella.

Audun forlot ikke de radikale, men i fjor tok han avstand fra marxismen. Audun ble voksen, kanskje er han blitt sosialdemokrat han og, han inngår i alle fall kompromisser. Og kompromisser må han være forberedt på i fremtiden.

Nå har de tak på ham fra høyre. For de tok regien. Audun sitter på nåde. Om han skulle yppe seg har de det perfekte selvforsvar. En selvforsvarssak.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 09 Mar 2012, 12:14

-Henrik- skrev:Fra nyhetskommentaren:

DLF skrev:Lysbakken er nær dødelig skadeskutt, og at hvis SV velger han som ledere på kommende helgs landsmøte så kan alle SVs mange motstandere glede seg.


Hvordan er stemningen blant SV-velgerne? Partiet er lite i utgangspunktet, så stormen av misnøye kan jo tenkes å komme fra andre politiske tilslutninger?

I kommentarfeltene rundt forbi virker det generelt som at folk er lei av de rød-grønne. På e24 ser det tidevis ut som vi står ovenfor en ny høyrebølge i Norge, men det kan være brukermassen der som ikke er representativ for norsk velgermasse.Få Heikki til å stille. Lokale SVere ber valgkomiteen finne en annen leder enn Audun Lysbakken.

http://www.dagbladet.no/2012/03/09/nyhe ... /20600601/
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 09 Mar 2012, 12:49

Pill råtten godhet

http://www.vg.no/nyheter/meninger/artik ... d=10070139

av Frithjof Jacobsen

. .Kristin Halvorsen har gjort noe av det samme som Audun Lysbakken. Hun passer på å trekke Bård Vegard Solhjell inn i klisteret også.

Spol tilbake til kjernen i Lysbakken-saken : Han har delt ut penger til sitt eget parti, i strid med reglene. Dessuten har han delt ut penger til jobben til en nær venn. Også det i strid med reglene.

Da han tok konsekvensen av dette, og gikk av som statsråd, passet Lysbakken på å si at det ikke bare var han som hadde brutt reglene som statsråd. Hele systemet i departementet hans var råttent, fikk han kommunisert til oss.

Han glemte kanskje å fortelle at det luktet litt gammel fisk i resten av SV også?

Kristin Halvorsen satte byråkrater og muligheten for ulovlig statsstøtte til side, og bevilget penger til Eddi Eidsvågs pøbelprosjekt.

I flere omganger. Noen ganger hadde ikke Eidsvåg søkt en gang.

I svaret til VG om saken, passer hun på å nevne at hennes forgjenger i Kunnskapsdepartementet, Bård Vegard Solhjell, også har delt ut penger til Eidsvåg på siden av reglene.

Solhjell er en klar lederkandidat i SV, dersom Lysbakken trekker seg før helgens landsmøte. Eller, han var det i hvert fall frem til nå. Med disse avsløringene blir det jo ikke så lett for ham.

SV i regjering ser ut til ha hatt et grunnleggende problem. Når gode formål skulle ha penger, klarte man ikke å holde tunga rett i munnen. Sto reglene i veien for tilskudd til SVs venner, fikk regler være regler.

Nå rakner det. Sakene kommer frem. Og SVs statsråder ser mer utspekulerte og sleipe ut enn vi trodde de var. Godheten hadde en pill råtten skyggeside.

Det er mye som er synd med dette. Mange gode formål, som for eksempel Eidsvågs Pøbelprosjekt, som sikkert gjør en strålende jobb, blir trukket inn i skandalen. Slik SUs jenteforsvar ble det. De har ikke noe ansvar.

Alle har selvfølgelig lov til å jakte på statlige penger til en god sak.

Ansvaret ligger hos SV-toppene i regjeringsapparatet.

Avsløringen i dag viser en ukultur som kan omfatte flere enn Lysbakken. Hvordan dette blir mottatt hos grasrota i partiet, er ikke godt å si. Mange er allerede misfornøyd med partiledelsen og mener man forsøker å tvinge Lysbakken på dem som partileder. At Kristin Halvorsen nå trekkes inn i bevilgningsrotet, kan få enda flere til å protestere.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 09 Mar 2012, 19:29

Tidligere SV-leder Berit Ås var misfornøyd med den politiske utviklingen i Likestilingssenteret. Da stilte Tora Aasland og Audun Lysbakken opp med penger til ny organisasjon.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nors ... d=10070226

Uten å sende inn søknad, fikk Stiftelsen Kvinneuniversitetet Norden 500 000 kroner fra Barne-, likestillings- og diskrimineringsforbundet, ifølge tildelingsbrevet VG har fått tilgang til. I stedet vises det til møtevirksomhet mellom BLD, Kunnskapsdepartementet (KD) og Kvinneuniversitetet Norden høsten 2010.

Berit Ås var misfornøyd med utviklingen i Likestillingssenteret hun selv grunnla.

Hun gikk derfor til statsråd Tora Aasland i Kunnskapsdepartementet. På bakrommet ble de enige om at Ås sitt nye likestillingsprosjekt Kvinneuniversitetet Norden skulle sikres statlig finansiering.

Pengene er lovet bort i møter høsten 2010, mens Aasland var settestatsråd for Audun Lysbakken. De er imidlertid utbetalt 15. april i fjor, da Lysbakken var tilbake fra pappaperm. ...
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 15 Mar 2012, 19:54

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nors ... d=10079120

Eksstatsråd Solhjell (SV) ga 340 000 i tilskudd til brettspill


Uten utlysning delte tidligere kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) ut 340 000 kroner i tilskudd til brettspillet Pøbelspillet. Men spillet ble aldri noe av.

- Departementet er overrasket over ikke tidligere å ha blitt orientert om at Pøbelprosjektet ikke lenger arbeider med å realisere spillet, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) til VG.

I 2009 mottok Eddi Eidsvåg og Pøbelprosjektet AS 640 000 kroner fra det offentlige for å lage et brettspill. Men spillet ble aldri realisert.

- Vi så at videreutviklingen av spillet, distribusjonen og implementeringen i den videregående skolen ble for dyrt, sier gründer for Pøbelprosjektet, Eddi Eidsvåg til VG.

- Hadde ikke mer tid

Pøbelprosjektet søkte i 2009 om 680 000 kroner fra Kunnskapsdepartementet til utvikling av Pøbelspillet, men embetsverket frarådet å bevilge penger.

I mars 2009 besluttet imidlertid den politiske ledelsen og minister Bård Vegar Solhjell (SV) at Pøbelspillet skulle støttes med halvparten, nemlig 340000 kroner.

I alt opplyser Eidsvåg at det ble brukt 1,2 millioner kroner på det urealiserte brettspillet.

- Vi i Pøbelprosjektet hadde ikke mer tid og ressurser å bruke på dette spillet, forklarer Eidsvåg.Kristin Halvorsen opplyser at departementet støttet prosjektet og Pøbelspillet fordi det ble «oppfattet som nybrottsarbeid som var viktig å prøve ut».
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 18 Mar 2012, 11:27

VGs papiravis 17/3-12.

"Hun [statsråd Tora Aasland] skulle ha en jurdisk vurdering av [partikollega og tidligere SV-leder] Berit Ås. Og hun brukte advokaten til Ås.

Da Tora Aasland skulle leie inn advokathjelp for å utrede støtte til Kvinneuniversitetet, falt valget på Berit Ås´egen advokat".


BT skriver i forkant av VGs avsløring: "Ga millionstøtte til SV-nestor. Forskningsminister Tora Aasland og barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken ga én million i tilskudd til sin partikollega Berit Ås, uten å lyse ut pengene."
http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Ga-m ... 2W4WI5MMXk
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 30 Apr 2012, 19:15

Advokat krever unnskyldning
fra SV-Thorkildsen

La ut taushetsbelagte opplysninger på nett i incestsak. Les hele saken

Bakgrunn: Inga Marte Thorkildsen kontaktet politi i incestsak


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... d=10050376

Da hun fortsatt var stortingsrepresentant, grep Inga Marte Thorkildsen (SV) inn i en incestsak.
VG Nett følger

Norsk politikk

Thorkildsen skal ha fortalt politiet hvordan de burde gjøre jobben.

Thorkildsen var blitt gjort oppmerksom på at politiet ikke hadde planer om å gjenoppta etterforskning av en gammel incestsak.

Da grep hun telefonen, ringte til etterforskeren og presenterte seg som stortingsrepresentant. Hun fortalte ham hva han burde gjøre, skriver Dagbladet.

- Fortalte om overgrep

Saken er en komplisert barnefordelingssak og handlet om påstander om at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn. Thorkildsen mente politiet burde gjennomføre et nytt avhør av barnet.

Hun hadde fått sakens dokumenter fra barnets mor, hvor det framgikk at gutten selv hadde forklart seg om overgrep til flere uavhengige instanser og i dommeravhør. Gutten, som ble diagnostisert med posttraumatisk stressyndrom, er i dag under farens omsorg, og straffesaken lagt bort, ifølge Thorkildsen.

- Som stortingsrepresentant har jeg engasjert seg i slike saker gjennom ti år og har fått kunnskap om mange alvorlige saker. Da er det et dilemma hva man skal gjøre med denne kunnskapen. Det var ikke straffesaken som var mitt anliggende i det hele tatt, men helsetilstanden og rettssikkerheten til gutten, sier hun.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg simon 30 Apr 2012, 20:44

Sånn innimellom synes jeg synd på Jens. Ikke så ofte, men innimellom. Særlig nå i det siste.
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 24 Mai 2012, 08:16

SV er grenseløst latterlig: "Ingen Gud Ingen skole" (Dette er overskiften på forsiden i Vårt Land, ved siden av et bilde av en streng Kristin Halvorsen)


http://www.vl.no/samfunn/tror-ikke-pa-g ... koledrift/

http://www.humanistskolen.no/wp-content ... skolen.jpg


De nekter å godkjenne Humanistskolen fordi den ikke er religiøs. (Ja, loverket setter begrensninger for hva som kan godkjennes, men de kunne ha godkjent denne.)
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: SV som regjeringsparti

Innlegg Vegard Martinsen 15 Okt 2012, 06:25

http://www.dagsavisen.no/kultur/alle-an ... -storting/

Bokanmeldelse
Småting og storting
SELVBIOGRAFI: Hvis du bare skal lese én bok om Olav Gunnar Ballo i år, kan du nøye deg med denne.
Publisert: 2. oktober Oppdatert: 2. oktober
Hege Ulstein

SELVBIOGRAFI

Olav Gunnar Ballo

«Stortingsliv»

Cappelen Damm

Olav Gunnar Ballo har meldt overgang fra SV til Ap. Boka han har skrevet bærer preg av slagordet til hans nye parti. Alt skal med.

Når man har bladd seg gjennom de 520 sidene om Ballos 12 år på Stortinget, sitter man igjen med et inntrykk av en harmdirrende selvrettferdig mann som ikke klarer å skille stort og smått. Boka er stappfull av detaljer. Hver for seg er ikke alle av dem like uinteressante, men til sammen oppleves de som en evig strøm av pludder. Det begynner med en nitid beskrivelse av klestøyet til en representant fra Rederiforbundet under en budsjetthøring i næringskomiteen, fortsetter med petimeter-utlegninger om et nominasjonsmøte i Alta SV, og slik holder det på: En inngående drøfting av kommunestrukturen, Titanics forlis, diverse detaljer fra interiøret på Stortinget, beretningen om en gjenglemt lommebok på en flyplass.Her og der ser vi gode anslag. Ballo er tidvis en skribent med solid grep om språket. På sitt beste er han godt over snittet i sjangeren «politiske selvbiografier». Men man tar seg i å lure på hvor forlaget har vært. Her er det svært mye uvesentlig utenomsnakk som med fordel kunne vært kuttet. Hadde boka vært halvparten så tjukk, kanskje bare en tredjedel, kunne den vært en opplevelse som ga betaling for innsatsen. Slik den er nå, står ikke utbyttet i forhold til leserens kraftanstrengelser.Dårlige politiske biografier kan likevel være interessante dersom du er en politisk nerd, en som er over snittet opptatt av det indre livet til Stortinget, regjeringen eller et hvilket som helst parti. Men denne boka forutsetter at du er en Ballo-nerd. At du er ekstremt interessert i alt viktig og uviktig som har hendt i akkurat denne mannens liv. Svært få mennesker i Norge faller inn i denne kategorien. Olav Gunnar Ballo har ikke vært en sentral nok politiker til at nysgjerrigheten på ham som person bærer en så omfattende fortelling som dette. Mangelen på gode analyser og nye avsløringer om norsk politikk generelt og SV spesielt blir derfor påfallende.Ballos 12 år på Stortinget som er beskrevet i denne boka, er også årene da SV tok det historiske steget fra evig opposisjon til en plass i regjering. Men Ballo evner ikke å levere noen interessant analyse av denne prosessen. Han kommer heller ikke med noen nye og interessante opplysninger fra de lukkede rommene. Sannsynligvis skyldes det at han ikke var «i loopen», som det heter. Han var aldri tett på maktsjiktet i SV, og har lite nytt å melde, bortsett fra ganske nådeløse karakteristikker av Heikki Holmås, Øystein Djupedal og Audun Lysbakken. Samtlige omtales på en måte som får dem til å framstå som politiske idioter, og da i kontrast til forfatteren selv.

Bokas sterkeste passasjer er beskrivelsene av ensomheten som mang en distriktsrepresentant har opplevd på Stortinget. Savnet av barna, ekteskapet som går i oppløsning, de usunne alkoholvanene. Datteren Kajas sykdom og selvmord er vond lesning også i denne boka. Men det er bedre og nærere fortalt i «Kaja (1988-2008)», som Ballo ga ut i 2009.

Hva er viktigst? Politikeren eller partiet? Svaret er opplagt for Ballo: I et avsnitt forteller han om hvordan Kristin Halvorsen presser ham til å ta en ny periode på Stortinget, selv om han er lei. Hun sier: «Det bør du ikke. Det vil skade partiet.» Ballo fortsetter: «Hva om det skadet meg å fortsette? Det tenkte hun ikke på. Alt handlet alltid om partiet, vi var en slags kanonføde for partiet, og ikke annet enn det».

Eller for å si det med tall: Mens «SV» og «SVs» forekommer til sammen 623 ganger i manuskriptet, dukker ordene «jeg» og «meg» opp 3.875 ganger.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Forrige

Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron