Ut og redde verden.....

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Ut og redde verden.....

Innlegg Elbrus 08 Mar 2009, 13:54

"Utenriksdepartementet gransker politikerturer til 47 millioner kroner som skulle skape nye demokratier, skriver Dagens Næringsliv (DN)."

Og videre:

"Partilederne Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen, Åslaug Haga, Valgerd Svarstad Haugland, Lars Sponheim, Jan Petersen og Carl I. Hagen sto samlet om organisasjonen.

Men en granskning av rapportene fra 2007 viser at mesteparten av pengene har gått til å finansiere reise og opphold for norske partimedlemmer, skriver DN.

- Jeg tror det kan ha vært betydelig innslag av politikerturisme, sier Vidar Helgesen til DN."

kilde: http://e24.no/makro-og-politikk/article2965048.ece

I Dagens Næringslivs papirutgave sto det lørdag 7. mars en meget omfattende artikkel på trykk med en del blamerende detaljer for de unge idealistiske AUF'ere som skulle ut og lære stammefolkene i Uganda demokrati og dialog på nordisk vis.

Etter å ha blitt berget ut av et sammenstøt i et klasserom mellom rivaliserende fraksjoner, ble de tauet inn av ugandisk politi og hentet av den norske ambassadøren, som nærmet ga dem inn så ørene flagret og fortalte hvor grenseløst naive de hadde opptrådt, og at de norske ungdommene ikke hadde den ringeste anelse om hva de hadde gitt seg ut på.
"AUF'erne blir sittende målløse. De var på oppdrag finansiert av Norsk Senter for Demokratistøtte(NSD), en stiftelse samtlige partier på Stortinget står bak".

Artikkelen problematiserer også det typiske "bukken og havresekken", med aktører som sitter og bevilger penger til hverandre, og om et norsk UD som til tross for sterk kritikk av manglende kvalitetssikring og faglig forankring ikke blir hørt.

"Partiene på Stortinget ga seg selv 47 millioner kroner for å skape nye demokratier. De endte med trusler, vold, luftige rapporter og økonomisk surr".
-Kristian Skard og Trond Sundnes, København/Oslo.
Elbrus
 
Innlegg: 3
Registrert: 08 Mar 2009, 13:51

Re: Ut og redde verden.....

Innlegg -Henrik- 08 Mar 2009, 17:43

Hahaha, unnskyld meg - jeg kan ikke annet enn å le. :lol:
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: Ut og redde verden.....

Innlegg Vegard Martinsen 08 Mar 2009, 19:44

"Partiene på Stortinget ga seg selv 47 millioner kroner for å skape nye demokratier. De endte med trusler, vold, luftige rapporter og økonomisk surr".


Big surprise.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 10 gjester

cron