Når privateiere tilbyr farlige tjenester? Hvordan løse det?

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Re: Når privateiere tilbyr farlige tjenester? Hvordan løse det?

Innlegg stian 30 Jul 2011, 01:06

For ikke å nevne at eksemplet gjelder like mye nå som i et liberalistisk samfunn. Dersom han eier den nå så gjelder samme situasjonen og det er ingen slike tilfeller som jeg kjenner til (folk vil jo ikke bosette seg der de ikke har muligheten til å komme seg til og fra), dersom den føres fra det offentlige til det private så ville jo innbyggerne på øya eid majoriteten av brua og veien, ikke han. Så det er nok ikke bare urealistisk, men nærmere en umulighet.
Partimedlem.
stian
 
Innlegg: 292
Registrert: 06 Apr 2011, 20:22
Bosted: Tromsø

Re: Når privateiere tilbyr farlige tjenester? Hvordan løse det?

Innlegg Rounin 30 Jul 2011, 12:38

Jeg har blitt konfrontert med en lignende problemstilling under en diskusjon med noen fra USA, nemlig såkalte company towns, som tydeligvis var vanlige i USA før i tiden, og vel fortsatt finnes enkelte steder i dag. Arbeidere i en bedrift bor i en by hvor hus og butikker og de fleste tilbud generelt eies og drives av bedriften de jobber i, og ender opp med å bli helt avhengig av denne. Noen risikerer å havne i en gjeldsspiral, fordi de handler på kreditt i bedriftens butikker, og bruker mer enn det de egentlig tjener.

Problemstillingen er interessant, for den viser at noen faktisk setter seg i jobb- og boligsituasjoner de ender opp med å ikke komme seg ut av, forøvrig ikke helt ulikt hvordan noen gjør det med kredittkort og forbrukslån. Hva moralen i historien er kommer selvsagt an på hvem som forteller den, men vi som kommer etter dem og kan lære av deres erfaringer kan i alle tilfelle huske å alltid ha mer enn én aktør vi handler med.
Brukerens avatar
Rounin
 
Innlegg: 747
Registrert: 06 Jun 2007, 17:17

Re: Når privateiere tilbyr farlige tjenester? Hvordan løse det?

Innlegg stian 01 Aug 2011, 00:41

Det er riktig at man kan få problemer om man bevist går inn for å bruke mer enn man kan klare å produsere.
Partimedlem.
stian
 
Innlegg: 292
Registrert: 06 Apr 2011, 20:22
Bosted: Tromsø

Forrige

Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 6 gjester

cron