Demonstrasjon

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Demonstrasjon

Innlegg Evans 20 Jan 2015, 09:47

Jeg registrerer at det demonstreres mye i Oslo for tiden. For en liberalist er det utelukket å menge seg med mange av grupperingene som prøver å stable et norsk Pegida på føttene. Det er en broket forsamling med rasister, nazister og mer eller mindre engasjerte/bekymrede borgere.

Motdemonstrantene, blitz og sos rasisme, har på sin side noen "trivelige" allierte i IS og andre islamistiske grupper. Det er forsåvidt forståelig at noen tar til motmæle mot retorikken og fokuset til den norske Pegida-avleggeren, da denne er svært uryddig.

Det vi liberalister burde gjøre er å få debatten over til ideene; mot totalitarianisme vs. pluralisme, ytringsfrihet vs. sensur, åpenhet vs. segregering, frihet vs. paternalisme, vitenskap vs. overtro, sekularisme vs. religion. Det er noen få intellektuelle som står frem, Sam Harris, Richard Dawkins, Ayan Hirsi Ali, Bill Maher.

Rett etter terroren i Paris var det en liten bølge av støtte til ytringsfrihet og retten til å "krenke", men det tok ikke mange dager før det var tilbake til det normale. Jonas Gahr Støre er mest sannsynlig Norges neste statsminister, og han har et nitrist syn på ytringsfrihet. Det er umulig å stole på at den mannen, og han leder et helt tog av men-sayers. "Vi er for ytringsfrihet, men".

DLF kan neppe starte en folkebevegelse, men vi kan prøve å få frem de beste argumentene for det sekulære samfunn og hvem som er fiendene.
Evans
 
Innlegg: 142
Registrert: 05 Sep 2005, 10:19

Re: Demonstrasjon

Innlegg BHS 20 Jan 2015, 13:50

Jeg synes denne kronikken i Aftenposten er svært god i så måte:

http://www.aftenposten.no/meninger/kron ... 63405.html
BHS
 
Innlegg: 582
Registrert: 09 Mar 2004, 07:59


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron