KRF driver valgkamp med skattepenger

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

KRF driver valgkamp med skattepenger

Innlegg Per Anton Rønning 22 Okt 2004, 14:32

... og Høyre henger på slep. Regjeringen skal nå i gang med nok en "holdningskapanje" for å redusere alkoholinntaket til folk. Denne kampanjen kommer til å koste mangfoldige millioner kroner av skattebetalernes penger.
Det de egentlig holder på med er å selge ideen med Vinmonopol og høye avgifter på alkohol, og de prøver etter beste evne å latterliggjøre de nordmenn som drar til Sverige for å kjøpe alkohol billigere enn det er mulig i Norge.
De prøver krampaktig å skaffe seg oppslutning om at nordmenn i stedet for å dra til Sverige skal kjøpe dyrer alkohol her hjemme.

KrF har i den senere tid (heldigvis) gjort en miserabel figuer på meningsmålingene, og dette skremmer livet av dem.
Så prøver de å vise igjen i landskapet ved å ta penger fra deg og meg for under dekke av en nøytral statlig kampanje å finansiere markedsføring av KrF's egen alkoholpolitikk.

De gamle skremmebildene fra avholds-hold om at vi (og særlig ungdommen) er i ferd med å drikke oss ihjel blir trukket fram og satt under flombelysning.

Men dette er intet annet enn et frekt misbruk av skattebetalernes penger, i håp om å få KrF på banen igjen blant den moralistiske delen av sine kjernevelgere.

Og Høyre, som egentlig (om de hadde hatt prinsipper) burde gått imot KrF på dette punkt ut fra betraktninger om personlig valgfrihet, dilter villig etter.
En debatt mellom Høyres sosialpolitiske talsmann (har glemt navnet, det er uvesentlig) og FrP's alkoholpolitiske talsmann
(NRK Alltid Nyheter) viste med all ønskelig tydelighet at Høyre har sluttet seg helt og fullt til denne politikken.

Men er det så rart da? Overhodet ikke. Dersom KrF ikke klarer seg ved neste Stortignsvalg er løpet kjørt for Høyres deltagelse i regjering. Så Høyre er helt avhengig av at KrF gjør et godt valg, for de vil ikke klare å erobre noe flertall alene.
Dessuten er det jo hyggelig for finansministeren å slippe å sette ned alkoholavgiftene, for hvor skal ha da sette inn en økning for å ta igjen det tapte?
Om Høyre skulle klare et flertall sammen med FrP hjerlper dette lite, for disse to er som hund og katt. For Høyre er selve regjeringsdeltagelsen viktigere noe annet. Hva man foretar seg i regjeringsposisjon er ganske uvensentlig, så Høyre er beredt til når som helst å selge ut sjelen sin i biter på billigsalg. Skjønt, det er kanskje en overdrivelse å bringe begrepet sjel inn når det er snakk om Høyre, for Høyre er som en løk. Man skreller og skreller og finner ingen kjerne av prinsipper. Å hindre forandring er Høyres eneste skygge av et prinsipp, og nå gjelder det altså å beholde en moralistisk alkoholpolitikk, pluss selvsagt den sosialdemokratiske, krisebefegnte velferdsstaten. Det må være trist å ikke ha noen egne prinsipper man kan markedsføre.

Nei, mine damer og herrer, la oss få slutt på dette. Stem DLF!
Da stemmer man på et sett gjennopmarbeidede og sammenhengende prinsipper som ikke blir forlatt så snart noen
sier "hopp".

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 6 gjester

cron