EU

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Innlegg Roar 24 Mar 2005, 16:28

Vegard:

"On February 16 and 17th, 2003, at an EU summit in Brussels, French President Chirac threatened to block EU membership to Central European candidate countries because of their trans-Atlanticist [dvs. pro-USA] inclination. He also launched a project to build a European military "inner core", with France, Germany, and Belgium posing as a counterweight to the U.S."


Denne uttalelsen bekrefter ytterligere min oppfatning om at dagens EU beveger seg langt vekk fra Churchills liberalkonservative etterkrigs visjon om et United States of Europe med høysete i London. Dette til fordel for et EU der Europas mest bakstreverske, sjåvinistiske og maktkåte nasjoner danner A laget.

Mens lille England på 17 - 1800 tallet åpnet nye markeder ved vitenskap, innovasjon, industrialisme og relativt fredlig kolonisering av fjerne verdensdeler, satset Frankrike og Tyskland på kolonisering og utbytting av Europa. De kolonier de ellers opprettet hadde kun et formål, nemlig sabotasje av britisk handel. Tyskland, Frankrike og Belgias behandling av innbyggerne i deres fjerne kolonier overgikk ens mest morbide forestillingsevner. Dette til forskjell fra England som hevet levestandarden for millioner av mennesker i India og til slutt annerkjente USA's uavhengighet.

Kulturen og de intellektuelle åndsstrømninger i den engelsktalende verden har i vesentlig grad fremmet opplysning, mens den rådende idealisme i Tyskland og Frankrike har fremmet på den ene siden rendyrket nihilisme og på den annen politisk og religiøs kollektivisme, fanatisme og massehysteri. Napoleon, Bismarck og Hitler kom som kjent til dekket bord og før massene banet veien for deres lederskap fant de stor støtte ved de intellektuelle salongdebattene i Tyskland og Frankrike. Under den kalde krigen var de franske intellektuelle langt på vei støttespillere for det sovjetiske despotiet, mens USA og Storbrittania hamret inn budskapet om frihet, demokrati, handel og rettigheter. Vurdert 1900-tallets afrikanske og asiatiske despoter, er det påfallene mange av dem som tok sin utdannelse ved franske universiteter. Kanskje ikke så underlig at polske intellektuelle er mer pro-amerikanske enn frankofile.

Frankrike og Tyskland har også spilt en sentral rolle mht. å forsyne noen av verdens verste despoter med atomvåpen. På 2000-tallet har altså disse tre nasjonene planer om å danne en felles fraksjon både militært og politisk internt i EU hvor de kan systematisk motarbeide den frie vesten (USA). Kulturelt har Frankrike forlengst presset igjennom EU direktiver hvor de ved politisk tvang ønsker forby at mer enn 80% (tror jeg det var) av TV og radiosendingene skal være engelskspråklige. Disse nasjonene viser også en skremmende politisk utvikling i retning av økt ny nazisme og ny sosialistisk voldelig USA fiendtlig aktivisme i regi av grupperinger som f.eks. ATTAC. Intellektuelle krefter i Frankrike og Tyskland har også et uttalt ønske om å bruke EU som et redskap for å motarbeide globalisering og internasjonal handel.

Nei takk!
MVH

Roar

"The defining features of friendship that are found in friendships to one's neighbours would seem to be derived from features of friendship towards oneself". Aristoteles EN: 9-4-30
Roar
 
Innlegg: 378
Registrert: 01 Okt 2003, 20:35

Innlegg Per Anton Rønning 24 Mar 2005, 17:19

Stine skrev: blant annet 39 av verdens fattigste land får ta del i EU's indre marked


En interessant opplysning. Kunne du nevne noen slike land, evt vise til
kilder der dette er publisert? For meg var dette ukjent, og EU må (under litt tvil) få poeng for dette dersom det dreier seg om handel som monner for vedkommende fattige lands økonomi. Man blir jo litt skeptisk, det er lett å sette opp politiske kulisser som får det til å se ut som om slike land slipper til innenfor EU, uten at det har den store praktiske betydning.
Grunnen til at jeg spør er at fattige land som oftest bare har jordbruksprodukter å tilby, og EU-bøndene (spesielt de franske) ser ikke med blide øyne på konkurranse utenfra. Derfor kan EU ha kjøpt seg litt avlat.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Innlegg Roar 03 Apr 2005, 10:35

MVH

Roar

"The defining features of friendship that are found in friendships to one's neighbours would seem to be derived from features of friendship towards oneself". Aristoteles EN: 9-4-30
Roar
 
Innlegg: 378
Registrert: 01 Okt 2003, 20:35

From each according to ability, to each according to need

Innlegg Andreas 11 Jun 2005, 08:44

Hei

From each according to ability, to each according to need.

Diskusjonen disse dager om Storbritannias bidrag til EU viser at denne doktrinen står sterkt i Europa.

Informasjon fra gårsdagens Financial Times Deutschland:

I 1984 fikk Storbritannia en rabatt fordi landet den gang var et av europas fattigste og fikk lite overføringer. Rabatten innebærer at landet i dag betaler årlig ca 5,1 mrd Euro mindre enn det ellers ville gjort. Denne rabatten ønsker EU nå å fjerne og viser til at Storbritannia i dag er et av de rikeste EU-medlemmene ...

Chirac sier: Tiden er kommet for våre britiske venner å forstå at at vi trenger en solidaritetsgest for Europa.

Den britiske regjering avviser angrepet på rabatten. En talsmann for Blair peker blant annet på at Frankrike mottar milliarder i landbrukssubsidier som Stobritannia ikke gjør. Og uten rabatten ville London mellom 1995 og 2003 ha betalt inn i EU-kassen netto per innbygger femten ganger mer enn (det 15-dobbelte av) Paris.
Andreas
 
Innlegg: 229
Registrert: 09 Mar 2004, 09:17

Forrige

Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron