Velferdsstatens vei mot kollaps

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Velferdsstatens vei mot kollaps

Innlegg Per Anton Rønning 01 Apr 2005, 11:21

Småbarnsmoren Linda Kvam (23) sier til Dagsavisen 31.3: "Det føles jo skrekkelig urettferdig at det skal lønne seg å ikke jobbe." (min uth)
Linda jobber i en klesbutikk og er dermed klassifisert som lavtlønnet.
Og er du lavtlønnet vil regjeringens pensjonsforslag gjøre det mer attraktivt å være hjemme med barn enn å jobbe.
Statistisk Sentralbyrå har beregnet at yrkesaktive småbarnsmødre må tjene over 353.000 kroner pr år før de de tjener opp mer pensjon ved å være i jobb enn ved å være hjemme.
Kvinner i jobb må betale pensjonspremie og barnehageplass, og de mister kontantstøtten. Hjemmeværende kvinner skal iflg forslaget få "gratis" pensjonspoeng av staten (sic!) i tillegg til kontantstøtte.
Velger man altså jobb straffes man av de nye reglene som regjeringen har foreslått.
Linda har skjønt poenget i dette når hun sier at man jo bør få belønning for å jobbe, da dette er mer slitsomt enn å gå hjemme.
Hun har lyst til å jobbe og være produktiv , og lot seg sjokkere over de tallene som Dagsavisen viste henne.

Hva er det som feiler regjeringen? Eller rettere: Hva er det som feiler Høyre? Klarer de aldri å sette ned foten når KrF "vil" noe? Men de skjønner kanskje ikke at Norge ikke bader i melk og honning, slik at noen produsere for at andre skal kunne tilbys et slaraffenliv slik dette legger opp til. I dette ligger det så sterke økonomiske incentiver for å trekke seg ut av det produktive liv at rasjonell økonomisk adferd for unge småbarnsmødre må bli å slutte i jobben og være hjemme, der man får både i pose og sekk, dvs, både kontantstøtte og pensjonspoeng. Når Dagsavisen bruker begrepet "gratis pensjonspoeng" blir man noe oppgitt. Dette er ikke gratis, dette veltes over på de skattebetalerne som fortsatt er i arbeid.
Linda Kvam har den riktige innstillingen til dette, men mange andre med en mer parasittisk innstillling vil gripe denne muligheten begjærlig. Ja, det blir et incitament til å skaffe seg barn med hvem det skal være (og så bryte kontaten med faren), slik at det å avle barn blir den eneste kvalifikasjon man trenger i mange år fremover for å tjene til livets opphold uten å produsere annet enn nettopp barn. Og som kjent krever ikke dette de helt store kvlifikasjonene. Og hva slags innstilling blir så innpodet i barna? Parasittisme selvsagt. Med noen unntak selvsagt, men de fleste tror jeg vil ta utdeling av melk og honning fra statens side som selvfølge. Når disse håpefulle fyller 18 år vil de nok stemme på partier som lover å fortsette denne fråtsefesten på andres bekostning.
De aktuelle partiene kan hviske seg imellom: Etter oss kommer syndfloden, men duallverden så kjekt det var i regjeringskontorene den stunden det varte. Men også stemmer kan til slutt kjøpes for dyrt.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Innlegg Roar 01 Apr 2005, 13:48

PAR:
De aktuelle partiene kan hviske seg imellom: Etter oss kommer syndfloden, men duallverden så kjekt det var i regjeringskontorene den stunden det varte. Men også stemmer kan til slutt kjøpes for dyrt.


Mitt inntrykk av denne regjeringen er nøyaktig det samme, den syntes fullstendig blottet for ideer og visjoner. Og det eneste prinsippielle tilsnittet er Krf's høyre - venstre vingling, hvis hensikt er fra sak til sak å fremme kristne ideer og styrke religiøse tros og menighetssamfunn.

Det største regjeringspartiet Høyre bør stilles til ansvar, i den tid de har sittet har de ikke under noen omstendighet vist evnen til lederskap. Regjeringen har heller ikke ført noen som helst politikk som kan bekles med ordet Høyrepolitikk. De såkalte skattelettene som de dyrt og inderlig lovte under valgkampen i 2001, viste seg i liten grad å være skatteletter gitt at provenytapet istedet blir dekket av momsøkninger og skjulte skatter. Ikke engang Semerklæringen har de klart å oppfylle på dette området. Sammenlignet norske skatteletter med EU's og Øst Europas skattelettelser i samme periode, kan en fnyse av denne regjeringen. Selv en kommende rødgrønn regjering vil trolig fortsette å senke skattene selvom de nekter blindt for dette i opposisjon, dette selvfølgelig gitt den europeiske konkurransesituasjonen. I tillegg har denne regjeringen i vesentlig grad vært en pådriver for mer miljøpolitikk og blir hyllet av miljøbevegelsen. Samt at den har vært fullstendig uklar i forhold til hva som er Norges linje i utenrikspolitikken. I tillegg har de stått beint på en helsefacsistisk null visjons politikk, som får enhver ekte maoist til å blekne av misunnelse. Denne forfektet med en grunnleggende anti-liberal argumentasjon og et New Age-aktig pathos.

Men på et område har regjeringsmedlemmene og høyrefolk vært flinke, de har dukket opp på TV programmer som; Nytt på nytt, Den store klassefesten, Torsdagsklubben osv. Samt at de har vært flinke til å la seg avfotografere i Se & Hør og på annet vis profilere seg selv.

Når de om noen få år forsvinner ut av politikken med fete pensjoner, jobber i FN systemet, sjefstillinger i offentlige direktorater, NHO ol. så vil de neppe bli husket. De vil rett og slett gli inn glemslen som alle andre forhenværende sosialdemokratiske statsråder.
MVH

Roar

"The defining features of friendship that are found in friendships to one's neighbours would seem to be derived from features of friendship towards oneself". Aristoteles EN: 9-4-30
Roar
 
Innlegg: 378
Registrert: 01 Okt 2003, 20:35


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 7 gjester

cron