Venstre Om

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Venstre Om

Innlegg Per Anton Rønning 11 Apr 2005, 09:54

AP har avholdt landsmøte, og venstresiden i partiet fikk gjennomslag for flere av sine kampsaker.
For det første er det ikke snakk om noen privatisering av pensjonsavtalene, så det gode gamle pyramidespillet vil fortsette. Folketrygdens skal stå for en like stor del av pensjonen som i dag, altså mer enn 50 %. Dette innebærer at den produktive delen av befolkningen må betale inn kontunuerlig for å dekke opp folketrygdens løpende utbetalinger. Dette innebærer at man ikke sikrer sin egen pensjon, den er man avhengig av andres innbetaling for å få ut, når den tid kommer.

Mangelen på rasjonell tenkning her slår mot en som en tsunami.

Da folketrygden ble etablert ble det også bygget opp et fond som skulle dekke fremtidige utbetalinger, og dette vokste raskt Det var en stor politisk debatt om hvordan disse pengene best skulle administreres. Høyresiden advarte mot at AP ville bruke fondene til å sosialsisere industrien, noe de sikkert hadde rett i. Imidlertid ble folketrygdens ytelser utvidet kraftig etter hvert, hvilket medførte slutt på all fondsoppbygging. Pensjonene ble ikke holdt utenfor, slik at det forsikringsprinsippet som gjaldt fra begynnelsen, ble droppet. Etter dette har det vært "pay as you go", dvs, "etter oss kommer syndfloden".

Det neste er at døren for ytterligere statlig nedsalg i bedrifter som Statoil, Hydro og Telenor og DnB ble smelt igjen på landsmøtet. Det er tydelig at de vestreorienbterte har vært dyktige til å få valgt delegater fra sin fløy til landsmøtet.
Vi er tilbake til gammeldags størknet 60-70-tallssosialisme der staten skal være en betydelig aktør, og det er vel liten tvil om at SV nå vil gni seg i hendene for dette.

Hvor lang tid vil det ta før dette også blir erklært politikk i Høyres Hus? Det kan ikke ta lang tid, med den ideologi- og prinsippløse gjengen som som har kontrollen i Høyres Hus i dag.
Alle andre sosialdemokratiske partier i Europa går i motsatt retning av Arbeiderpartiet, rett og slett fordi de innser at valget står mellom dette og sammenbrudd. Norges problem er oljeinntektene, selv om pensjonsforpliktelsene er mange ganger større oljefondet i dag, blinker det ingen varsellamper på Youngtorget. Youngstget er som et museum.

Stoltenberg begynte realtivt bra, iallfall retorisk virket det som om han var pro liberalisering på flere områder. Men det var vel før LO tok nakketak på ham og hvisket ham noen ord i øret: "Hvis du vil gjøre deg håp om fortsatt å være AP's statsministerkandidat med vår velsignelse, må du legge av deg disse liberaliseringstaktene". Noen har i kjent stil snakket sammen. LO's baksterverske innflytelse på norsk politikk er noe vi bør gjøre det maksimale ut av i valgkampen. La oss lage en karikert tegning av Stoltenberg og Valla, med en hammer og sigd som glorie over deres hoder!

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Re: Venstre Om

Innlegg BHS 12 Apr 2005, 08:25

Ja, nå kommer Rød Valgallianse (på kort sikt) til å gå trange tider i møte siden SV/AP stjeler deres mørkerøde fanesaker.
BHS
 
Innlegg: 582
Registrert: 09 Mar 2004, 07:59


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron