Kjøpekraft Norge

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Kjøpekraft Norge

Innlegg Jarle 22 Apr 2005, 11:11

Mitt favoritt-tema og endelig er det noen som klarer å se igjennom bløffen om at norske priser "egentlig" er lave fordi vi har så høye lønninger. Les selv fra dagens aviser:

Fra en tredjeplass på den rene kronestatistikken raser Norge ned til 8. plass når lønnen måles i kjøpekraft. Danskene er de som får mest for lønnen sin. Også Belgia, Tyskland, Nederland, Sveits, Luxembourg og Storbritannia slår Norge på statistikken.

Årsaken er det høye prisnivået i Norge.

De fattigste landene, som Ungarn, Slovakia, Portugal og Polen, kommer bedre ut når man regner kjøpekraft i stedet for lønn i korner. Årsaken er lavt prisnivå.


Kommentar fra meg:
Dersom statistikk forfalskerne i Norge nå snart forstår at de må ta de store europeiske byene ut av mengden og gjøre en egen statistikk for storbyer, er vi enda et skritt videre i å forstå at Norge er en taper selv i europeisk målestokk hva gjelder kjøpekraft!
No sacrifice. No conflict.
Jarle
 
Innlegg: 335
Registrert: 14 Jan 2004, 12:16

Innlegg ChristianHovden 22 Apr 2005, 12:25

Ja, men du maa huske paa at de ikke regner med alle de offentlige godene vi faar, i USA f.eks. bor det horder av hjemloese paa gata og det eksisterer ingen form for offentlig stoettte til disse!!!

Er standard argumentet til de fleste man diskuterer slikt med, bare se diverse norske blogger for tiden hvor dette diskuteres... Det hjelper ikke aa henvise til noe faktiske opplysninger i det hele tatt for det er norge som er bra det er norge som er best...
Mvh
Christian
ChristianHovden
 
Innlegg: 381
Registrert: 02 Apr 2004, 13:46
Bosted: Oslo

Innlegg Jarle 22 Apr 2005, 13:07

Uansett er vel denne undersøkelsen i europeisk sammenlikning, og i Europa er dette ganske likt.

Ellers enig i at nordmenn vil NEKTE å akseptere dette. Det er alltid bekvemt med å begrunne lønnslikhet og doble priser med at "kjøpekraften" vår er bedre pga offentlige goder og det vi nordmenn tror er høye lønninger enn ellers.

(...det som irriterer meg mest, er nok at de mest høyrøstede som hevder dette stort sett kun har vært på Kanariøyene eller kanskje t.o.m. en tur i London....)
No sacrifice. No conflict.
Jarle
 
Innlegg: 335
Registrert: 14 Jan 2004, 12:16


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 6 gjester

cron