Barnevern og psykiatri

Diskusjon om liberalistisk ideologi, slik som klassisk liberalisme og libertarianisme.

Barnevern og psykiatri

Innlegg kjetilfp 31 Aug 2012, 09:58

I en liberalistisk stat hvordan vil barnevern og psykiatri bli organisert og finansiert?

Hvis barn blir så dårlig behandlet av foreldrene sine at de ikke kan bo hjemme vil en liberalistisk stat ha som oppgave å ta vare på barna frem til de er myndige? Samme problemstilling vil gjelde om barn blir foreldreløse og det ikke finnes nær familie som kan ta foreldreansvaret. Barn langt under myndighetsalder har jo bevist at de klarer å ta vare på seg selv, men et sted går den nedre grense. Vil staten ta ansvar for forlatte spedbarn f.eks?

Når det gjelder somatisk sykdom så er det greit. Her har hver person ansvar for seg selv. Har man vondt et sted så har som regel folk vett nok til å oppsøke hjelp. Annerledes kan det stille seg hvis man blir psykisk syk. Dette kan være sykdom man selv ikke forstår man trenger hjelp til og det kan sågar være slik at man ikke vil behandles fordi sykdommen innebærer vrangforestillinger. Her kan det jo være forskjellige scenarier. Den syke er bare til fare for seg selv, den syke kan være til fare for omgivelsene. Ved sistnevnte scenario må staten gripe inn for å verne om de andre borgeres rettigheter. Har den syke rett på noen som helst behandling? Satser man her kun på frivillig hjelp? Vil det være den rådende politikk? Hvordan vil forsikringsselskap egentlig stille seg til å forsikre mot psykiske sykdommer?
kjetilfp
 
Innlegg: 53
Registrert: 13 Sep 2011, 08:16

Re: Barnevern og psykiatri

Innlegg Vegard Martinsen 01 Sep 2012, 06:42

Barnevern vil være en del av rettsapparatet og vil ta seg av de tingene som nevnes over.

Ang. sykdommer så er det ikke en statlig oppgave å helbrede eller å finansiere helbredelse. Personer som sitter i fengsel vil få et elementært helsetilbud.
Vegard Martinsen
 
Innlegg: 7868
Registrert: 07 Sep 2003, 12:07

Re: Barnevern og psykiatri

Innlegg simon 01 Sep 2012, 08:42

Vil staten ta ansvar for forlatte spedbarn f.eks?


La oss heller spørre om NOEN vil ta ansvar for forlatte spedbarn. Hvis folk flest synes det er greit å ignorere en hjelpesløs baby, så vil det antagelig ikke det. Så vi bør spørre oss om hvor mange vi vet om som er så hjerteløse. Hvis disse er i flertall har vi et stort problem. Hvis disse har kontroll med statsmakten har vi et enda større problem. Hvem vet hva de ville finne på da.
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo


Gå til Liberalistisk ideologi

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron