Til kamp mot stalinistisk overvåking i Sverige

Diskusjon om liberalistisk ideologi, slik som klassisk liberalisme og libertarianisme.

Til kamp mot stalinistisk overvåking i Sverige

Innlegg Marianne Skånland 18 Jul 2008, 15:54

  
Til kamp mot stalinistisk overvåking i Sverige

Fullstendig i svensk ånd er den nylig vedtatte svenske loven om myndighetenes adgang til uten videre å overvåke all kommunikasjon over landegrensene.

Nå har imidlertid en samling jurister som har organisert seg i 'Centrum för Rättvisa' for å kjempe for individuelle rettigheter, sendt klage mot Sverige til Strasbourg (Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol). Den 1. juli kom det dessuten en dom mot Storbritannia for lignende, men mindre vidtrekkende overvåking. Det var noen irske menneskerettighetsorganisasjoner i Storbritannia som hadde klaget. Den dommen passer de svenske klagerne godt.

Så får vi se om Strasbourg manner seg opp til å si at den svenske loven krenker menneskerettighetene (Artikkel 8 om rett til respekt for sitt privatliv, familieliv og korrespondanse), eller om de lar Sverige gjennomføre sin stalinisme.

Nettsiden til
Centrum för Rättvisa

Artikkelen om Strasbourg-klagen:
Centrum för rättvisa begär att Europadomstolen granskar FRA-lagen
(Her kan man også laste ned selve klagen, den relevante dommen mot England, samt en engelsk versjon av artikkelen. Centrum för Rättvisa ønsker sikkert at det spres info om dem.)

Meny-seksjonen 'Vårt uppdrag' er verdt å lese. De ønsker riktignok pengestøtte til sin virksomhet, men bare fra individer, ikke fra makthavere/maktgrupper.

  
Marianne Skånland
 
Innlegg: 230
Registrert: 18 Apr 2006, 23:20
Bosted: Oslo

Gå til Liberalistisk ideologi

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron