Michael Moore møter motbør

Diskusjon om politiske temaer fra det Norske nyhetsbildet.

Michael Moore møter motbør

Innlegg Per Anton Rønning 06 Mai 2004, 15:23

Disneykonsernet ønsker ikke å distribuere Michale Moores siste film Farenheit 9/11.
Dette råtnende kadaveret av en fyr har tjent seg rik på å strø om seg med uskaligheter som på venstresiden går under navnet "samfunnskritikk", der han "dundrer løs på alt som er skjevt i det amerikanske samfunnet". Sosialister mener alltid at kapitalisme, eiendomsrett og individuelle retter (= frihet) er en stor skjevhet i samfunnet som burde vært justert bort med tvang.

Dette er sensur "dundrer" Moore, det er "økonomiske interesser" som bestemmer hvilken infiormasjon det amerikanske folket skal få.
Informasjon? Moore skal visstnok ikke være like nøye med fakta alltid sier NRK Alltid Nyheters kommentator Egil Johen Ree. Nei ,det kunne vi sagt på forhånd ut fra en ren deduksjon av hvordan vi vet venstresiden opererer.
Men man tilgir da Moore så gjerne for dette, for hans fremste mål er jo å ramme president Bush, venstresidens mest idiotforklarte ikon. (Hva skulle de gjort uten Bush? Og tenk hvis Kerry skulle vinne? Da vil vi nok få det virkelig morsomt, men da holder nok Moore kjeft.)

I den siste filmen, såkalt "dokumentar", prøver Moore å finne økkonomiske forbindelser mellom Bush og fremstående Saudi-arabiske familier, inkl Bin Ladens slekt. (NB! Osama selv er utvist fra Saudi)
Dette er nok en serie av insinuasjoner som ikke kan underbygges med observerbare fakta,
men Moore forventes jo å få en Gullpalme i Cannes for makkverket sitt.
I juryene i Cannes sitter nok venstreeliten, det selvutnevnte smakspoliti med politisk brodd mot høyresiden.

Det er selvsagt helt rikitg av Disney å velge å legge vekt på det de oppfatter som egne interesser, de har ingen plikt til å stå til tjeneste som mikrofonstativ for kadaveret Moore.
Det er dette eiendeomsretten dreier seg om!! Det finnes ytringsfrihet, men ingen formidlingsplikt. Heller ikke DLF's forum har noen plikt til å formidle synspunkter som redaksjonen mener er usaklige/grovt konfronterende. De som vil si noe i den retningen om DLF, kapitalismen eller det at vi baserer vår politikk på fornuften, kan søke andre kanaler.
Dette har DLF's forumredaksjon allerede knesatt med hell, så forumet holder høy standard hva angår saklighet. Forumet er uansett ikke til for å formidle AP eller SV eller ... etc. politikk,
eller Micahel Moores drittslenging for den del.

Moore får nok finne seg andre distribusjonskanaler, og han finner dem nok.
Det er sikkert en kø av folk som mer enn gjerne vil at Bush skal tildeles nye, usaklige spark.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Innlegg Sigvald 06 Mai 2004, 15:32

Moore kan jo avholde en budkonkurranse om å finne den aktøren som vil distribuere greia hans...

ellers tror jeg ikke noe på dette. Tror det er et stønt fra Disney & Moore. tenk alle som vil komme for å se filmen da! Den er jo nærmest forbudt av verdens mektigste nemlig "Corporate America!"

Lukter dette her...lukter ille...
Sigvald
 
Innlegg: 159
Registrert: 15 Apr 2004, 15:59
Bosted: Oslo

Innlegg simon 06 Mai 2004, 17:15

For mer detaljer om Moores mange uhedeligheter og omtrentligheter:

http://www.monticello.no/aktuelt/moore.html
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo

Innlegg Per Anton Rønning 06 Mai 2004, 17:41

Sigvald skrev:Tror det er et stønt fra Disney & Moore. tenk alle som vil komme for å se filmen da! Den er jo nærmest forbudt av verdens mektigste nemlig "Corporate America!"


Ikke ganske det tror jeg. Disney har antagelig andre beveggrunner. Disney er tungt etablert i Florida (Disneyworld og Epcot Center), og skal etter sigende nyte godt av skatttefordeler i den forbindelse. Resonnementet er at siden "bror Bush" (Jeb) er guvernør i Florida kan støtte til Moore (som benytter enhver given anledning til å sparke etter Bush) vil bli mindre velvillig innstilt til Disneys skattefordeler.

Men dette kan like gjerne være et venstreside-påfunn. Venstresiden er flinke til å koke sammen årsakssammenhengen av denne typen.

Uansett: Disney eier distribusjonsselskapet Miramax, og kan utøve sin eiendomsrett over selskapet ved å godta eller nekte enhver distribusjon, uten å måtte stå skolerett og avgi forklaringer.
At Corporate America er mektig er ikke rart. Men jeg ser ikke på Corporate Americas interesser som fiendtlige interesser, det er det venstresiden som gjør. Det er i denne interessesfæren verdiskapningen finner sted, og Michael Moore med venner
ville nok helst ha det slik at "kultur" distribusjon foregår i statlig regi og dermed er dominert av aktører på venstresiden, slik at deres ytringer fritt blir distribuert, mens regningen for dette sendes til skattebetalerne. Altså, den norske modellen.

Apropos samfunnskritikk mot det amerikanske samfunnet. Jeg er med på å rette kritikk, men da fordi kapitalismen i for liten grad får gjøre seg gjeldende, der er et for stort innslag av kollektivistisk tenkning også i Amerika.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Innlegg Østensjøen 06 Mai 2004, 17:47

Michael Moore - bare humbug?

Legg spesielt merke til "venstresidas ukeavis gjennom 50 år".
Østensjøen
 
Innlegg: 201
Registrert: 17 Okt 2003, 17:26

Re: Michael Moore møter motbør

Innlegg Ultima_Thule 13 Des 2013, 02:45

Østensjøen skrev:Michael Moore - bare humbug?

Legg spesielt merke til "venstresidas ukeavis gjennom 50 år".

Mens forskning.no med den marxistisk-feministiske redaktøren Nina Kristiansen innrømmer at Michael Moore farer med konspirasjonsteorier:
Michael Moore er et godt eksempel

Men konspirasjonsteoretikere kan bli så kritiske at de ser stort på kravene til en god vitenskapelig teori. Ifølge Brockhoff er det nettopp det den engelske undersøkelsen understreker: Konspirasjonsteorier er ofte uvitenskapelige.

– En god vitenskapelig teori er testet igjen og igjen og stemmer overens med virkeligheten. Konspirasjonsteoretikere er ofte mer selektive. De ignorerer fakta og fokuserer mer på det som bekrefter teoriene deres, sier Brockhoff.

Hun framhever blant annet den amerikanske dokumentarfilmregissøren Michael Moore, som i en av filmene sine argumenterer for at den tidligere amerikanske presidenten George W. Bush sto i en form for hemmelig ledtog med den saudiske kongefamilien opp til 11. september.

Ifølge Brockhoff er det et godt eksempel på hvordan konspirasjonsteoretikere bruker bruddstykker fra virkeligheten til å skape et større bilde som ikke nødvendigvis holder vann.

Moores filmer bruker mer antydninger enn skikkelige argumenter: Bilder av Bush med arabiske oljesjeiker eller et mystisk brev skal vise innblanding i terrorangrepet.

- Konspirasjonsteoretikere motsier seg selv


Motdokumentarfilmer mot Fahrenheit 9/11:FahrenHYPE 9/11:Celsius 41.11:

Trailer Celsius 41.11:
Ultima_Thule
 
Innlegg: 168
Registrert: 16 Jan 2010, 09:15


Gå til Innenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron