The Entitlement Mentality

Diskusjon om psykologi, epistemologi og metafysikk (fri vilje, begrepsdannelse, o.l.).

Re: The Entitlement Mentality

Innlegg Rounin 16 Des 2010, 07:27

Rounin skrev:
André Risnes skrev:
PAMENTAS skrev:Men hvordan kan dere være så skråsikre på at mennesket vil være istand til å utvikle teknologi som vil erstatte dagens energikilder/muliggjøre utvinning av råvarer på andre planeter osv, det er vel kun tro/håp dere baserer det på da vi kun har hatt systematisk teknologiutvikling i et par hundre år og dermed ikke kan forvente at utviklingen fortsetter i samme tempo?

Det er vel ikke "tro og håp" å forvente at det som er mest sannsynlig kommer til å skje. Så vidt jeg vet finnes det ingen nærliggende naturgitte begrensninger på menneskets velstandsutvikling. Vet du om noen?
Hear, hear! Det er en rimelig antagelse at mennesket vil ha de samme intellektuelle evnene og den samme overlevelsesdriften i morgen som det har i dag. Disse er i svært liten grad avhengig av én bestemt ressurs for å oppfylle sitt formål.
Brukerens avatar
Rounin
 
Innlegg: 747
Registrert: 06 Jun 2007, 17:17

Re: The Entitlement Mentality

Innlegg PAMENTAS 16 Des 2010, 13:58

Rounin skrev:
André Risnes skrev:Det er vel ikke "tro og håp" å forvente at det som er mest sannsynlig kommer til å skje. Så vidt jeg vet finnes det ingen nærliggende naturgitte begrensninger på menneskets velstandsutvikling. Vet du om noen?
Hear, hear! Det er en rimelig antagelse at mennesket vil ha de samme intellektuelle evnene og den samme overlevelsesdriften i morgen som det har i dag. Disse er i svært liten grad avhengig av én bestemt ressurs for å oppfylle sitt formål.
Men det er vel ikke noe av dette som er noen garanti for at menneskeheten skal kunne opprettholde/øke dagens vestlige materielle levestandard uten gass/olje/kull og med en begrenset mengde metaller/sjøer/landjord osv?

Jeg er ikke i tvil om at menneskeheten skal kunne klare å fortsette å eksistere/overleve, det jeg er i tvil om er hvor høy materiell levestandard som kan opprettholdes/økes over tid.
PAMENTAS
 
Innlegg: 391
Registrert: 05 Jun 2008, 18:38

Re: The Entitlement Mentality

Innlegg André Risnes 16 Des 2010, 15:16

Det finnes ingen garantier her. Vi kan bare se på hva som har skjedd hittil i historien, og prøve å forutse hvordan teknologien og økonomien kommer til å utvikle seg framover. Levestandarden kan gå litt opp og ned, men så vidt jeg vet finnes det ingen teknologiske grunner til at menneskeheten skal få en permanent nedsatt materiell levestandard.

Fossile brennstoff som energikilde kan erstattes med atomkraft. Vi kan bruke atomkraft til å lage hydrokarboner fra CO₂ i luften, og dermed fortsatt bruke hydrokarboner som energibærer og råstoff i industrien.

Metaller og andre grunnstoffer brukes ikke opp når de brukes i et produkt. De er fremdeles på jorda, og kan gjenutvinnes fra søppeldynga når andre kilder blir for dyre. Det som kreves er energi (atomkraft) og kunnskap (som vi får mer og mer av).

Sjøer/landjord fins det en begrenset mengde av, men det er mye ledig plass enda. Det er f. eks. plass til en by på størrelse med Tokyo i Nordmarka. Når det begynner å bli trangt kan vi kolonisere tynt bebodde områder som Sahara og Stillehavet.

FN sine tall for antatt befolkningsvekst sier at verdens befolkning kommer til å stabilisere seg på rundt 9 milliarder. Da har vi over 50.000 m² per pers. Og det er bare på Jorden...
A still more glorious dawn awaits: not a sunrise, but a galaxy rise - a morning filled with four hundred billion suns.
André Risnes
 
Innlegg: 258
Registrert: 27 Mai 2006, 12:33

Why the Middle Class Entitlement State is Malevolent

Innlegg Panther 04 Jun 2011, 10:53

http://www.capitalismmagazine.com/politics/welfare/6435-why-the-middle-class-entitlement-state-is-malevolent.html

1 June 2011 Michael Hurd

When government itself becomes the thief, who's on your side then?

Dr. Hurd: I liked your column the other day about how Americans feel entitled to middle-class welfare benefits such as Medicare. But I think you miss one point. I AM entitled!

You see, the government has been taking money from me for 25 years and telling me I will: Get unemployment if I need it; Have social security and health care when I retire; And get food stamps if I must eat. I am entitled to these. They took my money and in exchange told me I am getting a service. Personally, I don't want their service. I want my money and for them to stop taking it, but they have taken it and they do owe me! I wonder if I can try and get some food stamps while working a full time job....hmmmm at least try and get something for my money.


Dr. Hurd replies: Nobody can argue with what you're saying. But remember: Government says you're entitled to these things to be paid for BY the people who pay taxes at the time you receive the benefits.


However, your claim does not justify the existence of the system in the first place. Government never had the right, to begin with, to initiate force against its citizens and require them to take part in a government-run insurance system. Particularly a set of programs that have become THE primary expense and function of the federal government, programs neither required nor permitted by the Constitution.

Yes, in a moral sense you are justified in getting back any money you were forced to pay into that system. But you and I both know that you're unlikely to ever see it, not if you continue working, and not if you're retiring 20 years down the pike at which time Social Security and Medicare (as we know them) will surely be long gone.
Ken-G. Johansen.
Brukerens avatar
Panther
 
Innlegg: 885
Registrert: 06 Aug 2005, 17:12
Bosted: Lørenskog

Forrige

Gå til Grunnleggende ideer

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester

cron