Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Diskusjon om politiske temaer fra det Norske nyhetsbildet.

Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg -Henrik- 20 Feb 2012, 13:17

Denne saken er ille. Først blir eleven holdt nede og slått 7 ganger i testiklene av to andre gutter. Moren ble ikke varslet om hva som hadde hendt etter at gutten hadde sagt fra på skolen, og i ettertid rådet både barnevernet og skolen henne fra å fortelle om dette i pressen. Forferdelig.

Saken i sin helhet:

http://kv.no/nyheter/elev-operert-etter ... -1.6783205

Elev operert etter vold på skolen

En gutt på mellomtrinnet fra Kragerø ble utsatt for så grov vold på skolen av to klassekamerater at han måtte opereres.

Den ene medeleven skal angivelig ha hevet seg over offeret og holdt ham fast mens den andre skal ha slått gutten syv ganger i skrittet. Han ble så skadet at han måtte opereres ved Sykehuset Telemark i Skien. Han har hatt og har fortsatt store smerter, forteller den opprørte moren. Fredag anmeldte hun saken til politiet etter råd fra sin advokat.

Gutten går på Kalstad skole. Like før skolestart tirsdag morgen skal klassekameratene ha gått løs på ham på skoleområdet.


Ble ikke varslet

– Det var visst fordi de ville vise at de var sterkere. Ingen voksne eller andre som kunne gripe inn så overfallet. Tross smertene gjennomførte gutten skoledagen. Etter to-tre timer fortalte han læreren hva som hadde skjedd, men hun ble syk og dro hjem, og jeg ble ikke varslet om hva som hadde skjedd. Jeg visste ikke noe før sønnen min kom hjem og klaget over smertene, forteller moren.

Akuttmottaket

Neste morgen ble lege oppsøkt. Legen kontaktet spesialist i Skien, og gutten ble straks sendt til akuttmottaket der. Undersøkelser viste at den ene testikkelen var blitt slått opp til oppsiden av lysken, og operasjon var nødvendig. Ifølge moren ble gutten redd, gråt og hadde det vondt under forberedelsene til operasjon med narkose, men den gikk greit. Han ble utskrevet torsdag og får neppe varige skader, men må holde seg i ro foreløpig.

Moren synes situasjonen har vært og er vond og stressende, og er svært kritisk til skolen.

– Både skoleledelsen og barnevernet har sagt det vil være dumt å gå til avisa. Sønnen min har sikkert gjort noe galt han også, men han har blitt mobbet i to år. Jeg føler mobberne har sluppet unna hele tiden, mener moren.

Av hensyn til både sønnen og de andre involverte ønsker moren å være anonym i avisa.

KV har vært i kontakt med moren til en av de to andre guttene som var involvert i voldsepisoden, men hun vil ikke kommentere saken.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg Evans 20 Feb 2012, 16:15

Rystende lesning, rett og slett. Er det noen som vet hvilken straff slike unge voldsutøvere kan vente seg?
Evans
 
Innlegg: 142
Registrert: 05 Sep 2005, 10:19

Re: Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg Ad0 20 Feb 2012, 16:27

Straff i dag? ingenting...

Ansvaret ligger hos foreldrene til de barna som utøver vold. Foreldrene burde jo bli straffet på en måte. I og med at det står "KV har vært i kontakt med moren til en av de to andre guttene som var involvert i voldsepisoden, men hun vil ikke kommentere saken.", så er det nærliggende å tro at det er en alenemor.

Bøllene må også bli utvist fra skolen i lengre tid.
Ad0
 
Innlegg: 250
Registrert: 14 Nov 2008, 16:39

Re: Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg -Henrik- 20 Feb 2012, 16:41

Man får ingen straff når man er under kriminell lavalder (15 år). Dette er en barneskole, så de er for unge til at det vil komme straffereaksjoner.

Foreldrene til mobberne (og kanskje skolen) er ansvarlig for skade, i tillegg har han krav på voldsoffererstatning fra staten.

Det minste man kan forvente dersom ikke bøllingen opphører, er at de to mobberne blir omplassert på nye skoler. Det er ofte mobbeofferne som blir ødelagt så mye psykisk at foreldre velger å flytte dem til nye skoler. Å bytte skole i ung alder kan være en stor påkjenning, særlig hvis man har dårlig selvtillit og har blitt mye mobbet før.

Er usikker på om man har anledning til å utvise elever i barneskolen (på lengre tid enn et par dager).

Edit: Skrivefeil.
Sist endret av -Henrik- den 20 Feb 2012, 16:47, endret 3 ganger.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21

Re: Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg Ad0 20 Feb 2012, 16:44

Det var iallefall før normalt å utvise bøller fra skoler. Det er ikke noen formell, juridisk straff i så måte.
Ad0
 
Innlegg: 250
Registrert: 14 Nov 2008, 16:39

Re: Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg Rounin 20 Feb 2012, 20:04

Slike saker hører man om alt for ofte. Grunnen til at man ikke holder barn personlig strafferettslig ansvarlige er jo at de ennå ikke er fullkomment moralsk tilregnelige; ikke at uskyldige ofre for barns vold skal ende opp med å være helt rettighetsløse og uten beskyttelse. Allikevel virker det som om det er situasjonen og har vært det i generasjoner. Kanskje på tide at flere gjør som moren her har gjort, og stiller skolen til ansvar.
Brukerens avatar
Rounin
 
Innlegg: 747
Registrert: 06 Jun 2007, 17:17

Re: Barn slått i testiklene på skolen, måtte opereres

Innlegg -Henrik- 21 Feb 2012, 11:03

Presseomtalen stiller skolen til ansvar, ja, men den har også en annen konsekvens. Dette har skjedd på en liten plass, og små lokalsamfunn er transparente. Med presseomtale vil ryktene gå fortere. Barn som så hvilke gutter som gjorde dette vil fortelle det hjemme, og slik sprer identiteten deres seg. Foreldre kan så nekte sine barn omgang med de to, og er de riktig uheldige, så kan det hefte seg godt nok til at de vil få langsiktige problemer i et lite lokalsamfunn.

Fraråding om presseomtale fra barnevern og skolen var kanskje mest av hensyn til de to guttene som sto for ugjerningen. Om det er riktig eller ikke å beskytte dem slik er et vanskelig spørsmål, all den tid vi snakker om barn.
-Henrik-
 
Innlegg: 287
Registrert: 24 Nov 2008, 23:21


Gå til Innenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron