Den røde fane 1. mai

Diskusjon om politiske temaer fra det Norske nyhetsbildet.

Den røde fane 1. mai

Innlegg BHS 01 Mai 2014, 17:33

Svært mange overgrep har blitt begått under den den røde fanen - den er full av blod. Den røde fanen er besudlet av rundt 100 millioner menneskers liv:
Mao: 60 mill, Stalin: 30 mill, Pol Pot: 1,7 mill, Mengistu (Etiopia): 1,5 millioner, Lenin, Kim-il-Sung/Kim-jung.Il: noen millioner + +. Referanse er Illustrert Vitenskap Historie.

Til tross for dette bruker Arbeiderpartiet og SV det røde flagg som symbol i forbindelse med 1. mai feiringen.

Hakekorset har også svært mye blod på "samvittigheten". Hitler er skyld i 30 millioner menneskers liv, hvis blod er vedheftet hakekors-symbolet. Vi kan selv tenke oss hvilke reaksjoner som ville ha kommet dersom et tog av mennesker hadde marsjert gjennom Oslos gater med hakekorsflagget høyt hevet.

På bakgrunn av dette er det svært kritikkverdig at AP og SV bruker den røde fane i forbindelse med 1. mai (og andre anledninger). Det er et hån mot de mennesker som har blitt pint, trakkassert og drept under den røde fane gjennom det forrige århundret - på tilsvarende vis som et tog med hakekors ville være et hån mot jødene som ble gasset i gasskammeret og andre som ble drept av nazistene. (Og bare for å gjøre det helt klart: jeg prøver ikke å trekke sammenlikninger mellom AP/SV og nazistene, hvis noen måtte tro det. AP/SV er, til tross for min dype uenighet med dem, "engler" i forhold til NSDAP)

Derfor oppfordres herved AP og SV til å unnlate å benytte det røde flagget ved framtidige 1. mai feiringer og andre anledninger (selvsagt ikke ved lovforbud). Dersom dere absolutt skal feire denne dagen også i framtiden, vil det være mer sivilisert å bruke den røde rosen; den er vel ganske fri for blod.
BHS
 
Innlegg: 582
Registrert: 09 Mar 2004, 07:59

Gå til Innenrikspolitikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron