NEI TIL EU! NEI NEI NEI!!!!

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

NEI TIL EU! NEI NEI NEI!!!!

Innlegg Per Anton Rønning 27 Apr 2005, 17:51

EU-kommisjonen arbeider med et direktiv der den vil forby bruk at tretjære til overflatebehandling av middelalderbygninger, sekulære så vel som stavkirker (NRK Alltid Nyheter).
Kommisjonen har på sine skrivebord funnet ut at tretjære er et biocid, dvs et giftstoff som dreper sopp, insekter etc.
Et middelalderbygg som er utsatt om tretjære forbys er Heddal Stavkirke, og folk som driver med bevaring av middelalderbygg i Telemark Fylke hevder at tretjære er eneste alternativ for å bevare slike gamle bygg. Der er ingen andre kjente midler som man vet har samme konserverende effekt. Og, det er ikke et biocid.

Tretjære er kokt på grantre, og har vært et middel til å holde trebygninger ved like i Norge så lenge som i 1000 år, uten at dette har skapt død og fordervelse blant insekter og sopp. Men dette affiserer ikke de vise ekspertene i EU-kommisjonen.
De vise menn i EU vil forby kommersiell omsetning av tretjære. Men (sic) dersom man koker den selv og bruker den, da er det ikke kommersiell omsetning og da kan man bruke den. Man kan kanskje til og med gi den bort. Så dette er da det smutthullet man har dersom man fortsatt vil bevare middeladerbygg i Norge, dersom nok et tøvete byråkratisk direktiv i EU blir vedtatt.
Det blir vanskeligere og vanskeligere å begripe hvilken attraksjonsverdi EU har. Personlig setter jeg min lit til Nederland og Frankrike, jeg håper inderlig at EU-grunnloven som ytterligere vil sementere denne idiotien, blir forkastet. Romao Prodi er desperat og hevder et da vil Europa bryte sammen. Vil det? Ja, kanskje et overproduktivt byråkrati vil bryte sammen, men kanskje er det dette som skal til for at EU skal bli et sted for folk flest, der man fritt kan handle med hverandre uten 100.000 direktiver om alt fra agurkkrumming til tretjære.

MVH
PAR
Sist endret av Per Anton Rønning den 28 Apr 2005, 07:03, endret 1 gang
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Re: NEI TIL EU! NEI NEI NEI!!!!

Innlegg simon 27 Apr 2005, 17:56

Per Anton Rønning skrev:Tretjære er kokt på grantre


Furu.

Tiltredes for øvrig :)
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo

Re: NEI TIL EU! NEI NEI NEI!!!!

Innlegg Per Anton Rønning 27 Apr 2005, 18:16

simon skrev:
Per Anton Rønning skrev:Tretjære er kokt på grantre


Furu.

Tiltredes for øvrig :)


Beklager, furu. De sa furu, jeg blander kort.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Re: NEI TIL EU! NEI NEI NEI!!!!

Innlegg Olwë 27 Apr 2005, 18:45

Per Anton Rønning skrev:Personlig setter jeg min lit til Nederland og Frankrike, jeg håper inderlig at EU-grunnloven som ytterligere vil sementere denne idiotien, blir forkastet.


Og hvis ingen av de stemmer i mot, så har vi jo alltids Storbritannia. EU-skepsisen der er generelt stor, og jeg tror ikke de kommer til å stemme for grunnloven. Det er i alle fall det jeg håper...

Tomas
"There are no evil thoughts; except one: the refusal to think" - Atlas Shrugged
Olwë
 
Innlegg: 47
Registrert: 25 Mai 2004, 18:41
Bosted: Trøndelag

Innlegg LarsH 28 Apr 2005, 22:46

Får slenge inn en liten faktaopplysning:

Den nye såkalte "EU-grunnloven" vil gi kommisjonen mindre makt.

PAR sin påstand om at EU-grunnloven vil ytterligere sementere denne idiotien er altså gal.

Det foregår en EU-debatt i en tråd litt lenger ned på siden også. Når jeg har overskudd og tid til dette skal jeg ta den opp igjen. Det er slitsomt å diskutere med personer som har ekstremt følelseladet "argumentasjon" (store bokstaver, overdreven svartmaling, masse utropstegn, etc). Det blir som å diskutere abort med kristne eller USA med islamister.

Jeg synes forøvrig også dette forslaget er komplett idiotisk. Jeg er like mye imot reguleringer som resten av gjengen her. Det er bare synd at vi ikke får til en debatt som går på det prinsipielle ved overnasjonalitet, nasjonalisme, EU i historisk perspektiv, også videre. Istedetfor skal vi diskutere detaljer, og enkeltforslag fra kommisjonen (som alle fordømmer) i det uendlige.

Reguleringskåte politikkere finnes forøvrig dessverre over hele den vestlige verden. Når vi først er i gang kan vi like gjerne diskutere forbudet som New York-politikkerne har gjort mot dansing på diverse utesteder i byen, og skattepengene de bruker på kontrollører som inspiserer at folk ikke beveger seg til musikken.

Etter å ha nevnt dette eksemplet vil jeg nok bli stemplet som anti-amerikansk her, og en som forguder EU-systemet (tror en påsto noe lignende sludder i tråden nedenfor). Jeg kan avkrefte begge deler.

Mvh,
Lars Hellestræ
---
LarsH
 
Innlegg: 48
Registrert: 26 Okt 2003, 21:08
Bosted: Verden

Innlegg Per Anton Rønning 29 Apr 2005, 00:56

Lars Hellestrae skrev:Får slenge inn en liten faktaopplysning:

Den nye såkalte "EU-grunnloven" vil gi kommisjonen mindre makt.

PAR sin påstand om at EU-grunnloven vil ytterligere sementere denne idiotien er altså gal.


Påstanden er bare gal dersom overføring av makt fra kommisjonen til parlamentet (politkerne) fører til forbedringer. Men gjør det?
Når har noe fungert som politkerne har blandet seg bort i?

EU-prosjektet vil bli en fiasko uansett, uansett hvor man plasserer den topptunge styringen. Styring, byråkratisk eller politisk er utgått på dato for lenge siden. Dette fungerer bare som et oppbevaringssted for
folk som ville bukke under om de skulle delta i verdiskapningsprosessen.
Det er kun frihet som vil snu denne trenden, og det betyr et miminum
av politisk/byråkratisk innblanding. Det betyr at ingen må bry seg om tretjære eller krumme agurker.
Jeg kan ikke forestille meg at makteliten i EU noen gang vil gi fra seg makten, trekke seg tilbake og la der bli frihet. Derfor vil dette gigantiske skipet synke langsomt, mens alle sosialdemokratene (dette inkluderer de såkalte "konservative") vil virre rundt og prøve å tette stadig nye hull i skroget. Dette er rett og slett tragikomisk.

MVH
PAR
I've always found that the speed of the boss is the speed of the team.
Lee Iacocca
Per Anton Rønning
 
Innlegg: 3322
Registrert: 09 Sep 2003, 08:54
Bosted: Oslo

Innlegg LarsH 29 Apr 2005, 11:13

Makten overføres til Europaparlamentet, og til de nasjonale parlamentene i Europa. 2/3 av de alle de forskjellige nasjonale parlamentene i EU må (hvis grunnloven blir vedtatt) være enig om eventulle reguleringsforslag. Dette gjør det selvfølgelig vanskeligere å vedta nye lovforslag, og vil forhåpentligvis gjøre det særdeles vanskelig å få gjennomført noe som er komplett idiotisk. I Norge holder det med enighet mellom SV, AP, og et annet reguleringskåt parti (for eksempel Høyre med kjønnskvoteringen sin) for å få vedtatt nye skadlige reguleringer. Med en europeisk grunnlov vil det behøves 2/3 av alle parlamentspolitikkere i hele EU for å få vedtatt det samme.

Men PAR har et poeng når det gjelder dagens politikkere. Det finnes ikke mange (sannsynligvis ingen) av Vegard Martinsen sitt kaliber blant de folkevalgte. Dette er dog tilfelle både utenfor og i EU, og ville vært tilfelle enten EU eksisterte eller ikke.
---
LarsH
 
Innlegg: 48
Registrert: 26 Okt 2003, 21:08
Bosted: Verden

Innlegg Roar 29 Apr 2005, 12:13

Lars Hellestrae:

Det er bare synd at vi ikke får til en debatt som går på det prinsipielle ved overnasjonalitet, nasjonalisme,


Jeg skjønner ikke at du ser dette som et "prinsippielt spørsmål?", selv betrakter jeg dette som et formalt og praktisk spørsmål. Det vesentlige er vel ikke om vi bor i Norge, Stor Sverige, Skandinavia eller EU? Dette er kun spørsmål om hvordan statens grenser kan fastsettes, det vesentlige er politikkens innhold og dens substans, dette er vel den reelle prinsippielle problemstilling? Selv tror jeg ikke at EU landet vil fremme økt frihet og individualisme, tvert i mot syntes også den nye EU grunnloven å ha mange autoritære trekk der den sementerer mye av den sosialdemokratiske politikken som har blitt utviklet i etterkrigstiden. Dette betyr at det blir vanskeligere for de Europeiske statene og utvikle seg i den retningen som vi betrakter som formålstjenlig. Også SP (selvom de har en annen agenda) har påpekt dette, dvs. at EU grunnloven betyr "grunnlovsfesting av en bestemt politikk".
MVH

Roar

"The defining features of friendship that are found in friendships to one's neighbours would seem to be derived from features of friendship towards oneself". Aristoteles EN: 9-4-30
Roar
 
Innlegg: 378
Registrert: 01 Okt 2003, 20:35

Innlegg simon 29 Apr 2005, 12:45

Et humoristisk, desverre utilsiktet, tilsnitt på hva problemet i Europa er , og hvordan det skal "løses"


Innovation Norge skrev:Europas små og mellomstore bedrifter går en lys tid i møte, om Europakommisjonens nye rammeprogram blir en fulltreffer. EU satser nå for fullt på økt innovasjon og konkurranseevne. Det nye rammeprogrammet CIP (Competitiveness and Innovation framework Programme) skal i perioden 2007-2013 gjøre jobben med å bringe EU-statene tilbake på sporet mot nyskapning og økonomisk suksess. Hele € 4 milliarder (NOK 33 milliarder) er satt av til øremerkede tiltak gjennom dette spesialdesignede politiske rammeverket. En betydelig del av pengene vil komme små og mellomstore bedrifter direkte til gode gjennom investeringer og garantiordninger.


http://eksportaktuelt.no/a.cgi?artikkelid=1595
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron