Kostholdstilskudd osv

Diskusjon om generelle politiske temaer, som ikke passer inn under innenriks/utenriks.

Kostholdstilskudd osv

Innlegg esso 20 Mai 2005, 20:46

Det er en merkelig stillhet i det generelle mediabildet i Norge når det gjelder det arbeidet som nå gjøres både nasjonalt og internasjonalt for å begrense folks tilgang til kostholdstilskudd.

Ved hjelp av lovgivning fra EU’s Food Supplements Directive (FSD) og FN’s Codex Alimentarius, vil de fleste produkter med naturlige vitaminer og mineraler bli gjort forbudt å selge og kjøpe. Argumentet, som er falsk, er å hindre handelsbarrierer og sikre folks helse. Virkeligheten er at dette blir gjort fordi vitaminer og mineraler ikke kan patenteres og derved er de en uakseptabel konkurrent til legemiddelindustriens dyre og farlige syntetiske medikamenter. Legemiddelindustrien er involvert i handel med sykdom og tjener ikke på at folk blir friske av naturpreparater. De har derimot klart å kapre agendaen til internasjonale organisasjoner som EU, FN, WHO osv.

Codex Alimentarius er imidlertid ikke bare om vitaminer og mineraler. Dens regulering vil omfatte alt av mat og vil jobbe for at genmanipulert mat og for tilsatt antibiotika og hormoner gjøres til obligatoriske tiltak i husdyrfor. Dermed dekkes også behovene til agrikulturelle forretningsgiganter, samt produsenter av plantevernmidler.

Det er idag i Norge i utgangspunktet forbudt å tilby genmanipulert mat og mat tilsatt hormoner. Dette vil endre seg fordi norske myndigheter alltid gir etter for storkapitalen og storpolitikken.

Allerede nå er situasjonen slik når det gjelder kostholdstilskudd: Norge er sammen med Danmark og Tyskland de mest restriktive landene i Europa. Europa er mye mere restriktive med kostholdsprodukter enn USA. I Norge blir det stadig vanskeligere å få tak i vanlige vitaminer og mineraler og helsemyndighetene jobber aktivt for å forby mest mulig.

Argumentet er forgiftningsfare og bortkastede penger for forbrukeren. For det første er det ikke myndighetenes ansvar å bestemme hva dens befolkning skal bruke sine penger på. For det andre er det fra New Zealand dokumentert at kostholdstilskudd er mange ganger sikrere enn vanlig mat. Det er uhyre få dokumenterte tilfeller med forgiftninger fra bruk av kostholdstilskudd, mens det er en del fra vanlig mat og et uhyre stort antall fra legemidler.

Bare vanlig bruk av godkjente legemidler fører i USA til minst 100,000 dødsfall hvert eneste år. Dette er tall fra JAMA (Journal of the American Medical Association). I Tyskland er tallet 25 000. Hva er tallet i Norge? Vi som har statistikk for alt mulig, hvor er statistikken over dødsfall for henholdsvis legemidler, kosttilskudd og matvarer?

Vitaminer og mineraler er bare de første naturpreparater som blir angrepet. Senere blir også urter, aminosyrer, essensielle fettsyrer o.l. underlagt samme begrensninger. Allerede idag er vitaminer og mineraler klassifisert som legemidler, jf. Legemiddeltilsynet.

Mange innenfor alternativ medisin anser disse naturpreparatene å være nødvendige for optimal helse. Den maten vi blir tilbydt blir stadig mere næringsfattig og forurenset. Dette er norske helsemyndigheter uenige i. Dr. Matthias Rath har sammen med sitt team i The Rath Foundation bevist at kreft og hjertesykdommer kan bekjempes med store doser av visse aminosyrer og vitaminer. Norske myndigheter mener at slike løsninger er tull. De lener seg heller til skolemedisinen og legemiddelindustrien som bare kan tilby symptomatisk behandling til enorme menneskelige og monetære kostnader. Vi har altså en situasjon der de norske helsemyndighetene heller vil at folk i stadig større grad skal belaste vårt helsebudsjett, enn å få sin menneskerett til selv å ta ansvar for egen helse.

Et eksempel på galskapen: Legemiddelgiganten Merck introduserte i 2000 det betennelseshemmende midlet Vioxx som raskt også ble tilgjengelig i Norge. Det er dokumentert at over 50 000 mennesker i USA har dødd som direkte resultat av bruk av Vioxx. Tallene for Norge er mellom 300 og 400 dødsfall! Dr. Mercola advarte allerede i 1999 om Vioxx, men slike som han blir avvist av norske myndigheter som kvakksalvere.

Legemidler er i praksis unntatt ansvar. Hadde det samme skjedd med et naturpreparat hadde media vært fylt opp med stoff og produsentene hadde vært fengslet. Det skjer ikke med legemidler. Det er det motsatte som skjer istedetfor, Bush arbeider med lovgivning som skal gjøre det umulig for folk å anlegge sak mot legemiddelprodusenter som skader og dreper folk med sine ”medisiner”.

Hvorfor skriver ikke media om det som skjer? Har VG, Dagbladet, Aftenposten osv. Interesser som tilsier at dette ikke må bli alment kjent? Er det tilfeldig at TV2 nylig krevde å få sende reklame for legemidler? Partiet Høyre likeså. Der i gården er profitt og omsorg for verdens mest lønnsomme industri det mest viktige her i livet. Helse og valgfrihet får heller vike for viktigere tiltak er deres holdning.

Den farmasøytiske industrien er en av historiens største forfalskninger. De fleste legemidler virker ikke for de sykdommer de skal lindre eller kurere. En representant for det engelske legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline innrømte at deres legemidlervirket bare for mindre enn 50%. Men at de har seriøse bivirkninger kan ikke lengre skjules. Disse bivirkningene er ikke bare litt ubehagelige og forbigående som din lege ofte vil si. De fører til andre sykdommer som i sin tid krever ”behandling” av nok et medikament. De forbruker også vitaminer og mineraler og andre livsnødvendige stoffer fordi et legemiddel som oftest er et patentert syntetisk oppfunnet molekyl som kroppen vår ikke kjenner til og behandler som et giftstoff. Så her har vi ennå et problem. Vi i praksis forbyr vitaminer og mineraler som det blir et ennå større underskudd av når vi bruker legemidler som til slutt skal være den eneste løsningen vi kan bruke når vi blir syke.

Naturmidler skal forbys fordi de ikke har dokumentert effekt sies det. En tysk undersøkelse nylig avdekket at bare 6% av legemiddelindustriens reklame var sannferdig. Det eksisterer enorme mengder av informasjon om legemiddelindustriens forfalskning av forskningsdata, bruk av såkalte ”ghost-writers”, lobbyvirksomhet, påvirkning av leger og akademiske institusjoner, regelrett korrupsjon osv. Den er en industri som de seneste årene har blødd kraftig økonomisk og som nå er avhengig av monopol for fortsatt eksistens. For deres del er de heldige fordi så mange av makthaverne i politikken og helsevesenet er så lette å manipulere. De er legemiddelindustriens nyttige idioter som fratar vanlige mennesker deres soleklare rett til selv å velge om de vil bruke vitaminer, mineraler, aminosyrer, fiskeolje, what not. Det er et brudd på menneskerettighetene og nok et steg bort fra demokratiet.

Nyttige lenker til helsefrihet:http://www.fritthelsevalg.org/index.asp

http://www.mayday-info.dk/279.0.html

http://www.valget-er-dit.dk/

http://www4.dr-rath-foundation.org/

http://www.alliance-natural-health.org/ ... ction=home

http://www.theomnivore.com/home.html

http://www.thelawloft.com/

http://www.westonaprice.org/federalupda ... lerts.html

http://www.newmediaexplorer.org/chris/index.htm

http://www.mercola.com/blog

http://www.healthchoice.org.uk/

http://friendsoffreedom.org/article.php?sid=4011

http://www.laleva.org/

http://www.healthy.net/scr/news.asp?Id=7668
esso
 
Innlegg: 3
Registrert: 13 Feb 2005, 17:48

Innlegg simon 22 Mai 2005, 17:47

Jeg har liten tillit til dine konspirasjonsteorier om legemiddelindustrien, pressen og Høyre, som ikke på noen måte har felles interesser.

MEN, ja. Vi er også skeptiske til den ufine blandingen av særinteresser og lovgivning som finnes på dette området, som så mange andre.

DLF vil oppheve kvakksalverparagrafen og vil gi folk tilbake friheten til å benytte de helsetjenester som de finner best egnet, ortodokse eller ei.
simon
 
Innlegg: 1750
Registrert: 08 Sep 2003, 14:11
Bosted: Oslo


Gå til Generell politikk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester

cron